Logo text

Šílený profesor Ďurech
Technologie vs Vědomí

T
06 09 2011

Technologie jsou dle mého neutrální. Stejně jako třeba drogy nebo zbraně. Dokud je člověk nevezme do ruky, jsou někde v krabici a leží tam. Hrozba není ve věcech, ale v nás samotných. Vše řídí úmysl.

Vývoj se nedá zastavit. Jak je jednou něco vymyšleno, už to nejde odmyslet. Atomová bomba tu s námi už bude trčet. Stali jsme se obrovskými fanoušky rozvoje všeho, kromě toho nejdůležitějšího – našeho vědomí. Rozvíjíme technologie, máme stále dokonalejší stroje a počítače, ale k čemu to má přesně směřovat? Jaký je cíl? Co se při tom děje s námi?

Naše vědomí dle mého v nejlepším případě stagnuje, spíše zakrňuje. Nechává se uspat mateřskou náručí technologií. Dostupné hudební programy nikomu nezvětší hudební talent. Dostupné kamery z nikoho Felliniho neudělají. Umožní snadnější práci. Nemůžou však zažehnout plamen. Aby měly technologie smysl, musíme vědět proč a za jakým účelem je užíváme, co od nich chceme a být na ně připraveni. Vývoj pro vývoj je nesmyslný jako všechno, co neřídí jasný úmysl.

Potenciál vědomí je však neuvěřitelný. Dokud se ho nenaučíme jako civilizace ovládat, neměli bychom postupovat dále ve vývoji technologií, kterého ho rozšiřují bez požadavku připravenosti uživatele, např. zařízení, které zesílí mozkové vlny a bude sloužit pro telepatickou komunikaci či pro kinetickou manipulaci s předměty. Všechny myšlenky probíhají mozkem a zanechávají po sobě elektrickou stopu, kterou stačí zesílit a pokyny přenést do stroje, který vykoná práci. Kontrolovat své myšlenky je však velice těžké a vyžaduje to velikou připravenost. Dáváte zbraně do rukou dětí. Zbraně v rukách dětí jsou nebezpečné. Zbraně patří do ruky trénovaných. A pak opět záleží na úmyslu, jaký má daný jedinec.

Žijeme ve vlnovém univerzu a při správném vyladění našich mozkových vln se dějí zázraky. Máme schopnost telepatické komunikace, která je holým faktem. Internet už dávno existuje! Máme ho natažený v našich kebulích. Naše vědomí jsou připojena na informační síť, která obsahuje všechny informace, které kdy lidstvo vyprodukovalo a nejen lidstvo. Lze skrze něj sdílet informace v neverbální formě, v podobě holografických projekcí, které jsou hmatové, čichové…zkrátka vám jeden člověk může zprostředkovat kompletní zkušenost bez použití slov, tak jak ji naskenoval, s použitím kompletní paměti. Pokud vám to dovolí, můžete se podívat na jeho domácí porno a pak mu strčíte do zadku kreditní kartu. Oh, at least this part is like the Internet. Problém tohoto druhu propojení tkví v tom, že je velice složité se ho naučit ovládat a vyžaduje důkladný trénink. Nelze pouze zmáčknout jeden knoflík a frčet. Není to zadarmo, naopak, ty nejlepší věci jsou nejdražší. Platí se space cash.

Čím více vědomě připojených uživatelů tato síť bude mít, tím větší bude její potenciál a schopnost ovlivňovat události na naší planetě. Problém sdílení přes klasická média je ten, že jsou oddělena od emočního zážitku. Zvykli jste si vidět mrtvé a nic to s vámi nedělá. Přes tento druh propojení byste však zažili vše doslova na vlastní kůži. Myslím si, že tato síť má dokonalé ochranné mechanismy, které ji na rozdíl od klasického Internetu chrání před zneužitím. Skenuje vaše úmysly a člověk, který není pročištěn se nepřipojí. Je to boží síť, či síť vysoké umělé inteligence, navržená tak, aby nemohla násilná opice strkat svoje špinavé pracky do kebulí ostatních. Myslím, že je bezpečná a dokonale ochráněná proti zneužití.

Pevně věřím, že skrze vnitřní vyladění se lze propojit s jinými formami vědomí/jinými civilizacemi. Nemyslím si, že pro setkání s mimozemským životem je potřeba cestovat v časoprostoru. Na jiné planety se nedostaneme v plechovce od tuňáka.

Internetová digitální síť je pouze nedokonalou napodobeninou toho, co už dávno máme, jelikož informace z ní mohou být vymazány – vybouchne vám server a informace jsou fuč. Síť, na kterou máme připojené vědomí, skrze vysílač/přijímač mozek, je neskonale dokonalejší, ale také uživatelsky daleko náročnější. Co děláte, když tvoříte, píšete, věnujete se kreativě? Strčíte svoji anténu do vod všech informací, co kdy byly a jako přes hromosvod do vás proudí elektřina, kterou zaznamenáváte, podle schopností svého hromosvodu.

Ženeme se slepě za vývojem technologií a pevně věříme, že udělají všechnu práci za nás. A je dost možné, že opravdu udělají. Hal se jednoho dne probere a řekne si, že člověk je zakrnělá nedokonalá forma a bude mít úplnou pravdu. Jak říkal můj učitel tělocviku na střední – ani krtek si nesere do vlastního hnízda. Jsme jediným druhem, který vědomě usiluje o vlastní vyhubení. Ženeme se kamsi do prdele. Skynet nás odstřihne. Je potřeba to nechat zajít takhle daleko?

Jediná technologie, která mě opravdu zajímá, je ta, která umožní získávání nekonečného množství energie. Pevně věřím, že se dělá všechno, co je v lidských silách, aby nic takového objeveno nebylo.

Já mám vše, co potřebuji. Netoužím po nových udělátkách. Zajímá mě prohlubování potenciálu vědomí, protože věřím, že to je ta cesta, ze které jsme kdysi dávno sešli a je tou nejdůležitější. Potřebujeme koncentrovaná usměrněná rozhodnutí, místo toho dáváme planetu do rukou několika kreténů a necháváme se krmit drobky a cetkami jako křováci. Pitomá opice s Iphonem je pořád debilní opice. Zmagořená opice se čtečkou mysli je pořád jenom zmagořená opice. Buran s prachama je pořád jenom buran. Jakákoliv změna, která se neodehraje uvnitř, je nehodnotná, protože není změnou opravdovou, je změnou formy, je to stejná mrdka v jiném obalu.

Duplikujeme věci, které už dávno jsou a snažíme se vyhandlovat nemožné, nezaplatit za koláč a celý ho sežrat. Příště budu pokračovat, je toho více a nechci vás přehltit. Pěkný den vám přeje šílený profesor.

ďurech