Logo text

Lunchmeat 2012
Letos i DMX Krew a SPAM!

M
05 03 2012

23. a 24. března proběhne v kině Bio Oko a Meetfactory třetí ročník festivalu Lunchmeat, festivalu současné elektronické hudby a vizuálního umění. Jeho důležitou součástí je vícedenní rezidence umělců, kteří v jejím průběhu vytváří originální vizuální a letos poprvé i hudební vystoupení.
Rezidenty letošního ročníku jsou berlínský hudební matador Hecq a londýnská vizuální umělkyně Florence To, kteří společně vytvoří unikátní a/v set.

Kromě dalších zahraničních jmen, která jsou součástí hlavního programu, Lunchmeat nabízí také bohatý doprovodný program v podobě projekcí ve veřejném prostoru, domácích audiovizuálních projektů, výstavy v galerii NoD, workshopů nebo debat.

LINE UP:
MeetFactory:
kode9 (uk), hecq (de) + florence to (uk), dmx krew (uk) + SPAM (vladimír 518 + david vrbík) (cz), author (uk), incite (de), nikka + alba g. corral (ES), opuka (cz), E.S.P. (cz), priapus (cz)

Bio Oko:
diskuze o propojování hudby a pohyblivého obrazu (hecq, florence to, karel veselý), vj kolouch, veronika vlková a antonín koutný – a/v improvizace, jan kulka – kouzelná skříňka, kode9 (uk) + MFO (de) + jessica edwards – her ghost

Koncept multimediálního Lunchmeat festivalu je jasný: hudebník a vizualista v organickém spojení, obraz a zvuk jako rovnocenné jednotky.
Lunchmeat je mezinárodní festival současné elektronické hudby a vizuálního umění. V roce 2010 a 2011 proběhly v pražských prostorách MeetFactory, Bio Oko, Dox a NoD jeho první dva ročníky. Doposud byly v rámci Lunchmeat festivalu zorganizovány tři rezidentní pobyty umělců, během kterých vznikl unikátní stage design a vizuální show tvořící nejcharakterističtější prvek festivalu. Kromě více než 30 audiovizuálních setů (tvořených více než 50 umělci z 15 zemí napříč kontinenty) festival nabídnul řadu přednášek a workshopů přímo od vystupujících, filmové projekce, interaktivní instalace nebo městské happeningy – ty se snažily přiblížit tvorbu našich hostů běžným kolemjdoucím.

boss