Logo text

Rustie (Nmbrs / Warp) zítra v Praze

M
23 03 2012

První letošní vydání klubové noci Beatcase bude tak čerstvé, jak jen může být. 24. března se totiž do Roxy společně s rezidenty Ghonzalesem a Tucem objeví skotský mladíček Rustie! Jeden z nejzajímavějších mladých producentů současnosti a autor skvělého alba Glass Swords, kterému britský Guardian přezdívá “elektronický maximalista”, si v Roxy navíc odbude svou tuzemskou premiéru. Jméno Rustie se dostává do širšího povědomí fanoušků moderní elektroniky od roku 2007, kdy se tenhle mladíček stal jednou z klíčových figur v té době vznikající wonky scény. Právě Rustieho domovský Glasgow byl totiž jedním z měst, které se stalo líhní talentů, pro jejichž tvorbu je charakteristické fúzování dubstepu a hip hopu (konkr. glitch hopu) tedy tzv. wonky.

Rustie – Hyperdust

Jako jedna z vůdčích osobností nově vznikajícího žánru si Rustie díky svým releasům na labelech jako Stuffrecords, Kapsize a Wireblock brzo získal masivní podporu fanoušků i odborníků. Ta se ještě znásobila, když v roce 2010 podepsal smlouvu s Warp Records. Vydání debutového alba Glass Swords, které spatřilo světlo světa na podzim loňského roku, pak Rustieho katapultovalo mezi nejexponovanější mladé producenty současnosti.

Rustieho unikátní mix dubstepu, crunku, r&b, house, grime a glitch udělal z debutu Glass Swords jednu z nejzásadnějších desek loňského roku, což ostatně dokládá i ocenění britského Guardianu, který albu udělil prestižní cenu “Guardian First Album Award”.

Že je tenhle sympatický kluk ještě lepší naživo než z desky, si budeme moci ověřit v rámci jeho tuzemské premiéry 24. března v Roxy, kde vás čeká jedinečná ukázka Rustieho eklektického DJingu, s nímž trhá taneční parkety po celém světě…

Start: 22:00, Resident DJs: Ghonzales (roxy prague) & Tuco (beatcase, Meanbucket), guest DJ: Smack(A51), Chill out: Alex Neivel (Just Like That, Russia), Alex Kulemin (Russia), VJ: Shivaki.

Vstupenky v předprodeji sítí Ticketpro, Ticketsream a Ticketportal 150 czk + poplatky, na místě 200 czk.

biggboss