Logo text

BiggBoss Collectors:
LA4
Vinyl toys

BB
02 04 2012

“Na zádech infamous, na srdci BiggBoss znak” – krátká charakteristika našeho jezdce, jemuž se věnuje první piece ze série BiggBoss Riders Collectors. Láva je zkrátka srdcař s velkym S. Jeho vášeň pro sbírání skvělých designových vinyl toys je skutečná, a právě díky tomu můžeme nasávat velmi inspirativní energii ze všech Lavorem napsaných zasvěcených komentářů ke každé části jeho dokonalý sbírky.

Pozornému fanouškovi určitě neunikla jistá spojitost Lávovy nynější tvorby s touto tématikou; jak booklet k jeho poslednímu albu Gyzmo, tak i nový videoklip k treku Nástrahy periferie (možnost zhlédnutí v pravém sloupci webu) je nesen v duchu vinylových postaviček.

Speciálním bonusem je Lavorem doporučená hra k jedné jeho sérii postaviček, která určitě zaujme svým velmi kreativním zpracováním, a jeho vlastní hand-made kusy s origo LA4 ilustracemi, které patří určitě k tomu nejzajímavějšímu.

Pokud vás Gyzmova sbírka zaujme, rozhodně neotálejte s koupí některého trika z limitované edice 20 kusů, jejichž design vznikl ve spolupráci LA4 a Michala “TRON” Škapy.

Teď už ale nechme prostor pro LA4 boy a jeho zasvěcený koment!

Mojí největší sbírkou, kterou rád rozšiřuju, jsou Dunnys od kidrobot. Dunny je v této kultuře asi nejpopulárnější postavičkou. Vychází v několika sériích ročně, pokaždé s jinou tématikou a oslovováni jsou ti nejlepší vinyl toys umělci.

Dunny se jako většina sérií prodává v blind boxech; to znamená, že do rozbalení nevíš, kterého sis koupil a navíc některé postavičky se vyrábějí v méně kusech. Zvlášť si tedy cenim Dunny robota nahoře a plyšového vpravo dole (žlutý), což jsou kusy zhruba v 1:100 krabiček.

Dunny má také své bratříčky se stejným tělem, ale jinou hlavou- Munny s lidskou hlavou a Fatcap.

Tohle je moje hodně oblíbený patro.

Nalevo neúplná série Scary Girl od Nathana Jureviciuse. Doporočuju i velmi zábavnou hru k této sérii, a pokud nejste hráči, mrkněte aspoň na úvodní video, které stojí za to.

Napravo kompletní 1. série Mechtorians, obyvatel města robotů Retrocity od Doktora A, u kterého mě zvlášť baví jeho “Jules Verne styl“ – http://www.spookypop.com/

Monsterism Pets & Owners by Pete Fowler +Monster Burp by Peskimo.

Nahoře Fshizzy clone bounty hunter od Fshizze. Galerii jeho vlastních vinyl toys vám brzy představíme na BiggBoss.

Dole Teddy Troops od mnichovského writera Resse aka Flying Fortress + uprostřed můj custom Salamander rocket-foot soldier Type II.

Tady dva větší kusy..

Napravo Cannibal Funfair! Tulip by Tado, nalevo The Giver of disease – Gangrene edition (v každé edici má jinou barvu) by Andrew Bell.

Lucha Libre – série bojovníků ve stylu mexického wrestlingu, ke které vychází i hodně povedený komix. Zakladatelé této řady jsou Robert Silva a Jerry Frissen (Muttpop), ale podílí se na ní i velké množství dalších umělců jako jsou Robert Silva, Bill, Tanquerelle, Fabien M., Gobi a Witko.

Tuhle sérii si hodně hlídám a objednávám každej novej kus. Nedávno vyšel další bojovník King Katch, který mi ještě chybí.

Z leva El Panda, Mini Gobi -custom by Kozik, Dr. Destruction, Tequila a The Red Demon -custom by Kozik.

Směs dalších vinyl toys, kterou už spíš začínám rozdávat.

Trexi – custom by Joe Ledbetter & Toumart, Evil Skaters by Toumart, Mini Smorkin‘ Labbits by Kozik atd.

Nosferatu! Autorem této postavičky není nikdo jiný než Futura 2000, jeden z nejstarších NY writers. Hodně si téhle figurky cenim, jak kvůli jejímu autorovy, tak i pro jeho větší designové ztvárnění. Vychází v různých barevných kombinacích.

Na ukázku přihazuju super custom by Doktor A.

Boxes.

White toys připravené na custom.

Z leva Otto by Yoga, Dunny, Chládek a můj polotovar.

Zde ještě moje vlastní customy:

Icarus (custom Dunny) + skeč

Salamander rocket-foot soldier podle románu Válka s Mloky od Karla Čapka (custom Teddy Troops)

Salamander rocket-foot soldier type I & modern II

Bounty hunter Opticircles (custom Dunny)

Custom Fshizzys z výstavy Botas -by Fshizz, Vitché, Gizmoe (Salamander foot soldier) a KR.

Matthew B a Gyzmo