Logo text

Daedelus - Archimedes
A/V Show Live!

M
24 04 2012

Legenda americké nezávislé hudební scény Daedelus (us – Ninja Tune) se vrací do Prahy se svou zbrusu novou a/v show Archimedes. Na hudbu reagující stěna pohyblivých zrcadel, umocní Daedelovo vystoupení v jedinečný mnohosmyslový zážitek. Spektakulární světelnou show, která bezpochyb ovlivní celou audio-vizuální scénu, vám přináší Lunchmeat.
-———————————————————————————————————————————————————————
Pouhý měsíc po Lunchmeat Festivalu, který opět rozvířil stojaté vody české audio-vizuální monokultury, přichází jeho organizátoři s další zajímavou událostí. V rámci dobrých vztahů totiž do Prahy znovu zavítá renomovaný americký producent a vyhlášený dandy Alfred Darlington alias Daedelus, aby zde představil svou mašinu zázraků zvanou Archimedes.
Multiinstrumentalista Daedelus přešel v období puberty od klasiky a jazzu k rave music, ale na „sofistikovanější“ hudební styly nikdy úplně nezanevřel, což je dobře znát na struktuře jeho do detailu promyšlených skladeb. Ty ihned oslovily lidi z respektovaných labelů jako Plug Research, Mush nebo Ninja Tune, kde vydal svá poslední dvě alba. To aktuální nese název Bespoke a nijak nevybočuje z řady Alfredových umně konstruovaných a pozitivně hodnocených abstraktních děl.
Daedelus se však neprezentuje pouze osobitou hudbou, ale také specifickým vizuálním stylem, který vyjadřuje už jen tím, že se stylizuje do role nonšalantního gentlemana. Show Archimedes ale svou komplexností dalece přesahuje pouhé vyjádření identity skrz módu. Její vizuální složka je postavena na síti zrcadel, která dynamicky reagují na hudbu a umocňují tak další světelné efekty. Není tedy asi potřeba zdůrazňovat, že se jedná o něco naprosto unikátního.
Na akci se společně s *Daedelusem* představí také špička současné české a slovenské elektronické scény. Řeč je o projektech Forma a The Global Optimistic. První jmenované uskupení se již v rámci experimentálnější české subkultury docela obstojně etablovalo, o čemž svědčí i nominace na žánrovou cenu Anděl a povedené debutové album. Doufejme, že je Forma neopustí ani v budoucnu. The Global Optimistic je pak sloučeninou autorů, kteří se jinak skrývají pod pseudonymy GLGN a Jimmy Pé, a své tracky vydávají u netlabelu Gergaz.
MeetFactory je podporována grantem hl.m.Prahy .

Lunchmeat presents Daedelus Archimedes A/V Show
Daedelus (Ninja Tune,US), Forma (Lazytempo, CZ), The Global Optimistic (Gergazrec, SK)
27.4.2012, start: 21:00

MeetFactory, Ke Sklárně 3213/15, Praha 5
Cena: 390Kč + poplatky v předprodeji, 490Kč na místě
Event na FB: http://www.facebook.com/events/277256735688001/

boss