Logo text

Robot Movie
Ultratvrdost!

FI
03 02 2011

Viděli jsme Supermana nechat si zmuchlat vystřelenou kulku o oko, které ani nemrkne. Arnolda v Terminátorovi, kde si pouze pro ukázku svojí podstaty rozřeže svojí robohnátu. Viděli jsme, jak se Wikus van de Merwe ve filmu District 9 mění v kreveťáka. Ale porci tak nečekaný ultratvrdosti a nezaskočitelnosti, jakou máš šanci nyní vidět v přiložené ukázce z Kollywood filmu s názvem Robot, překvapí i protřelé znalce Céčkové kinematografie.
Tamilský filmový průmysl jistě vyprodukoval už mnoho dechberoucích filmů a jinak tomu není ani i u tohoto skoro tři hodiny dlouhého kasovního trháku. Místní herecká modla Rajnikanth v něm hraje super schopného vědce, kterému se jeho projekt vlastního identického robota vymkne z rukou a tomu se nejenomže podaří rozklonovat do 100 hlavé armády, ale jako bonus mu chce uloupit i jeho životní lásku.
V přiloženém youtube videu je vystřiženo několik scén z filmu s použitím CGI animací. Tolik opisování, ale zároveň i bláznivý tvůrčí kreativity, jsem dlouho neviděl. Dlužno dodat, že se jedná o již desátý film indického režiséra Shankara.

518