Logo text

Invasion pres. Neo Violence X Top Billin "Reunion" Compilation Release Party

23 11 2012

Dnes, 23.11. se na brněnské Flédě odehraje křest kompilace, která má světu ukázat, že i v Čechách a na Slovensku se dělá kvalitní a progresivní taneční muzika. Na kompilaci se představí všichni producenti, kteří se na ní podíleli, a není jich rozhodně málo. Hrát se bude na obou stage, kde velký sál nabídne temnější sound techna, breaků a uk funky, a oproti tomu malý sál se ponese v tradičně veselejší poloze od house, garage, bassline či trap. To vše pod poklicí dubstepařské crew Invasion a Neo Violence – projektu, který má celou kompilaci na starosti.

Neo Violence) je projekt založený v roce 2009 DJem dMIT.RYm, který je doteď jediným členem (ale to je jiná story). Jeho posláním je neustálý monitoring dění na taneční scéně v České republice i kolem ní, vývoj taneční hudby a jejich žánrů, sledování nových trendů, producentů a to především z řad mimo hlavní proud, jelikož to nejzajímavější se vždy děje v těch malých říčkách. Každým dnem na své facebookové stránce nabízí lidem spoustu mixů různých žánrů, tipy na budoucí či právě vyšlé releasy a zajímavé akce, ať už v ČR nebo v sousedních zemích. Čas od času proběhne i nějaký ten mejdan a jeden takový se chystá pravě nyní. A jelikož, jak už jsme zmínili, se jedná o release party, tak si pojďme říci něco i o něm – jak vznikl a kdo se na něm podílel.

V ČR nikdy nebylo moc producentů taneční hudby, kteří by prorazili na mezinárodní hudební pole, a obecně si tu hodně lidí produkuje tzv. do šuplíku. S nástupem všemožných sociálních sítí a způsobů, jak si získat fanoušky a těm následně nabídnout svou produkci, se toto začalo pomalu měnit k lepšímu. Vzniklo několik dalších free labelů, uskupení atd. I Neo Violence mělo už delší dobu podobné tendence, navíc většinu těchto lidí znalo a delší dobu podporovalo, a stejné platilo i pro jiné, vetší labely v zahraničí. Chyběl tomu ovšem pořádný impulz (další osobní záležitost), který ale nakonec záhy přišel a hned bylo jasno, co dál. Jednoho únorového dne se objevil remix od slovenského producenta jménem Embryo, jackin house verze tracku Plump Bisquit od Femme En Fourrure. Originál toho tracku vyšel kdysi na velkém finském labelu Top Billin, se kterým byl dMIT.RY v dlouhodobém kontaktu. Tento neoficiální remix okamžitě poslal k labelu, kterému se tak zalíbil, že ho dali jako free download přes svůj soundcloud, kde získal spoustu skvělých feedbacků. Tím to ovšem neskončilo. dMIT.RYho nadšení bylo tak velké, že si okamžitě sepsal seznam producentů, kteří by podle něj stáli za to protlačit ven, dal linky na jejich profily dohromady a poslal do Top Billin další mail s nabídkou sestavení kompilace nadějných českých a slovenských producentů. V té se seznam skládal z 8 projektů – Dryman (Cz), Plaza Restaurant (Cz), Veit B (Cz), side9000 (Cz), Bad Mojo (Sk), Embryo (Sk), Mitewort (Sk) a Kepikei (Sk). Později k nim přibyl ještě, též český, Layup. Z Top Billinu přišla pozitivní odpověď a všichni začali dělat na exkluzivních skladbách pro tento release. Někdo udělal jednu, někdo více. Po dlouhém čekání na schválení konečného tracklistu a dokončení masteringu se nyní blíží samotné celosvětové oficiální vydání, který si každý z Vás bude moci zakoupit ve většině hlavních digitálních mp3-shopech a tím podpořit jak producenty samotné, tak i Neo Violence v pokračování jako samostatný label, kde by se nadále vydávala zajímavá taneční hudba.

Tak takhle nějak ve zkratce to proběhlo. Přesný termín releasu zatím sice není stanoven, ale pevně doufáme, že do konce roku už bude venku. Prozatím někteří z členů nahráli některé z těchto skladeb na svoje profily a vy si je můžete poslechnout zde

Za zmínku určitě také stojí i to, že celá kompilace bude rozdělena na dvě části. První, placená, vyjde na labelu Top Billin, kde bude od každého producenta (krom Layupa a Veit B) jeden track. Druhá část se bude skládat z tracků, které se nedostaly do hlavního výběru, což ovšem ani trochu neubírá na jejich kvalitě. Tato část bude k dispozici zdarma, nebo za libovolnou částku, pro všechny přes Neo Violence BandCamp. Skvělou zprávou zároveň je, že někteří z těchto producentů byli rovnou osloveni labelem Top Billin aby u nich vydali samostatné ep, či pro jiné ep udělali remix! Neo Violence začne také postupně vypouštět ven skrze svou facebook stránku zdarma single tracky od těchto i dalších producentů nejen z ČR a SK. Prvním na řadě je Kepikei a tento jeho počin. Můžete stahovat už nyní zde

FB event link – https://www.facebook.com/events/130406530443038/

press