Logo text

Release Hudby ohně již dnes!

BB B
27 11 2012

Přelomová kniha Karla Veselého o dějinách tzv. černošské hudby konečně vychází v dotisku a do celostátní distribuce ji dnes uvede autogramiáda v prodejně Rekomando v Trojanově ulici v Praze. Kromě autora Hudby ohně bude hostem večírku i rapper a výtvarník Vladimir 518, který text doprovodil ilustracemi a na jehož vydavatelství Bigg Boss publikace vychází. Publikace mapující vývoj hudebních žánrů jako jsou hip hop, house nebo dubstep v kulturních souvislostech afroamerické menšiny bude při release party v Rekomandu k dostání za nižší cenu než v běžné distribuci.

Kniha Hudba ohně s podtitulem „Radikální černá hudba od jazzu po hip hop a dál“ vyšla v prosinci 2010 a první náklad zmizel z pultů během několika měsíců. Publikaci ocenila i odborná kritika, „Hudba ohně je poučeným a komplexním průvodcem po černé hudbě, jaký v češtině doposud nevyšel“ napsal Petr Vizina v Lidových novinách. Hudební publicista Karel Veselý (Aktualne.cz, Radio Wave) a Vladimir 518 se následně znovu spojili při tvorbě úspěšné knihy KMENY o současných pražských subkulturách, která získala 2. místo v anketě Nejkrásnější kniha v kategorii Knihy o výtvarném umění, obrazové a fotografické publikace.

Hudbu ohně lze zakoupit online na webovém obchodě Bigg Boss a od konce listopadu také ve všech dobrých knihkupectvích po celé ČR.

Facebook event Hudba ohně – Release party zde!

www.karlmuzziklab.blogspot.com

boss