Logo text

Big Beaty z Turbanu
Sinjin Hawke

M
17 01 2013

Turban je pořad o nových beatech, který se nebojí jít za beat. Glitch, Trap, Juke, Wonky – a mnohem víc. Společné musí mít jen jedno – aby ani jedno ucho nezahálelo. Každou sobotu v 19 hodin na Radiu Wave.
Sinjin Hawke se zdá být na elektronické scéně docela nováčkem – nasvědčoval by tomu i zatím jediný oficiální release mladíka z Montrealu, který v současné době vegetuje v Barceloně. Loňské EP The Lights však zní jako pravý opak – ukazuje vyzrálého producenta s osobitým zvukem, který patří bez diskuse mezi nejzajímavější tvůrce maximalistické odnože na beatech postavené klubové hudby. Máte-li rádi skotské věrozvěsty Rustieho a Hudsona Mohawka, kápne vám Sinjin Hawke náležitě do noty.

Zmínit v souvislosti se Sinjinem Hawkem právě Rosse Bircharda aka Hudsona Mohawka není rozhodně prvoplánové přirovnání – Sinjin Hawke zní jako HudMův mladší bratr (a to nejen podle jména a tím, že si na hlavě pěstuje skutečného „mohawka“). Sinjin Hawkův masivní hit Crystal Dust působí jako zdařilá reference na Hudsonův euforický track Thunder Bay – podezření z epigonství však rychle vyvrátí. Sinjin Hawke se totiž vypravuje snad ještě dál „za beat“, než sám HudMo.

A to zejména při hraní v klubech. Sinjin Hawke se rozhodl dle vlastních slov úplně se při vystupování obejít bez počítače – a jeho jedinou výbavu na parketu tak tvoří MPC, syntezátor a drum machine. Čistě analogový set, který Sinjin Hawke předvedl nedávno v Boiler Roomu, sestává celý z původních MIDI sekvencí – a v prostředí současných beatmakerů něco podobného jen tak neuvidíte (a neuslyšíte).

PS: Pokud se o výše napsaném chcete přesvědčit na živo (a na vlastní oči/uši), máte skvělou příležitost – Sinjin Hawke vystoupí 1. února v Bratislavě – LIVE! FB Event je zde!

Rypouš