Logo text

Veronika Drahotová vydává u Bigg Boss svůj nový katalog

BB B
24 01 2014

Poměrně netradiční spojení pražského vydavatelství Bigg Boss a známé české umělkyně Veroniky Drahotové přinese již brzy své ovoce v podobě nového katalogu “I Choose You”, který oficiálně vychází v úterý 29.1.2014. Téhož dne bude i pokřtěn na speciálním večírku v galerii Berlínskej model. Katalog, který má necelých 100 stran a vychází v limitovaném nákladu 500 kusů, obsahuje její práce z let 2009 až 2013.

Veronika Drahotová je umělkyně, která má za sebou širokou škálu experimentů s různými výrazovými prostředky (jako je intermediální instalace, public art, video a fotografie), dá se ale říci, že její veškerá tvorba vychazí z malby a také se k ní stále vrací. “Krásu dokáže ocenit každý a existují zažité stereotypy toho, co je obecně vnímané jako krásné. Ale svět není naplněn jen krásnem, nybrž také ošklivostí, která však může být taktéž krásnem, byť jen pro zasvěcené” píše Richard Bakeš ve svém úvodu do katalogu “I Choose You”.

Stavte se ve středu 29.1. prolistovat tuto novou publikaci v galerii Berlínskej model, kde od 19:00 proběhne křest katalogu. Případně ji shánějte ve specializovaných knihkupectvích nebo na eshopu. Nebo se tentýž den stavte na Pecha Kutcha night, kde má Veronika prezentaci tvorby.

Facebook Event

www.veronikadrahotova.cz
www.biggboss.cz
www.berlinskejmodel.cz

biggboss