Logo text

Ježíš Táhne Na Berlín vydává Don't Die Drunk na Bigg Boss!

BB M
17 06 2014

Bigg Boss label vydá tento rok vedle tradičních rapových nosičů i několik čistě elektronických desek.
Jedním z těchto projektů (vedle DJ Alyaz presents DROPS Vol. 3 a EP PjoniTowns) bude Ježíš Táhne Na Berlín, který dokončil po mnoha letech své existence svou první oficiální desku s názvem Don’t Die Drunk. V současné době kapela čitá dva kmenové členy, audiovizuální umělce, bratry Ondřeje a Petra Skaly. JTNB jest hudebním uskupením v němž se prolínají hudební žánry, tak jako se prolínají světy okolo nás. Mužský a ženský, dobrý a zlý, tento a onen svět, kterým oběma dlužíme smrt , tvrdí Ondřej a vzápětí dodává: Většina z nás žije někde mezi těmito světy (nejen pro ně je ale deska určena) a většina z nás se smrti úspěšně bojí. Jenže vyhnout se jí znamená okrást obě strany. Proto Don’t Die Drunk.
JTNB již koncertoval v Mexiku, Indonésii, na Filipinách i různě po Evropě, což vzhledem k povaze českého kulturního prostředí není zcela běžné. Ve svých začátcích (jednočlenný projekt Ondřeje Skaly) se JTNB stylově pohyboval na pomezí žánrů jako je break core, idm a ambient, v současné podobě je přesnější stylové zařazení už nemožné. Přibyla sólová basová kytara, power pop, při živých vystoupeních pak beat box s baskytarou, metalizující elektrická kytara a vokální exhibicionismus. Na desce najdeme i melodramatické skladby nebo remix divotvorných Die Antwoord.
V den svého releasu 26.6.2014 bude CD oficiálně pokřtěno i živým vystoupením JTNB, a to v pražském klubu NEONE. Společně s nimi vystoupí Ondřej Anděra (WWW), Karaoke Tundra, Mutanti hledají východisko a Reverend Dick. Akce začíná v 18,00!

FB EVENT RELEASE PARTY NALEZNEŠ ZDE!!!

První video singl z desky Ježíš Táhne Na BerlínDon’t Die Drunk je záznam z jejich společného audiovizuálního vystoupení se seskupením Macula v Liverpoolu (2013).

boss