Logo text

Underworld - Dark & Long
Výhra míří do Čech!

FI M
06 11 2014

Soutěž o nejlepší videoklip k tracku Dark & Long legendární skupiny Underworld vyhrál český tvůrce!
Underworld vydali před týdnem remasterovanou verzi svého alba Dubnobasswithmyheadman, kterým se navždy tučným písmem zapsali do historie elektronické hudby. Při této příležitosti vypsali pánové Rick Smith a Karl Hyde ve spolupráci se serverem Genero.tv soutěž o nejlepší videoklip k úvodnímu tracku zmíněného alba, tedy nočně-hypnotickému opusu Dark & Long. Této příležitosti se chopil také zástupce české audiovizuální tvorby režisér Michal Matoušek ve spolupráci s Martinem Smékalem, který se postaral o postprodukci, především o zvláštní efekty.
Čeští reprezentanti zvítězili v obrovské konkurenci 97 tvůrců z celého světa. Výběru vítěze se chopili samotní Underworld a označili vizi nočního světa plného pulzujících světel, neonů, blesků a erotického náboje, o který se postarala především debutující Lucie Janáčková v hlavní roli, na své facebookové fan page za nejlepší: Zde je video, které zvítězilo v soutěži vyhlášené skupinou Underworld a Genero.tv, autora Michala Matouška z České republiky. Gratulujeme Michalovi a děkujeme všem účastníkům. Zaslali jste nám skoro 100 videoklipů a bylo úžasné, ikdyž velmi obtížné vybrat vítěze. Premiéra oficiálního videoklipu k Dark & Long skupiny Underworld se uskutečnila pod záštitou globální video hostingové služby Vevo a na youtube má za necelý týden již téměř 8 tisíc shlédnutí:

Michal Matoušek
Vystudoval filmovou režii na FMK ve Zlíně a nyní se zabývá tvorbou videoklipů a reklam. Pochlubit se již může 1. místem ve třetím ročníku Noci filmových nadějí na TV Nova a v dohledné době se chystá natočit videoklipy pro dva naprosto odlišné přední české tvůrce a společně s dalším talentovaným tvůrcem Karlem Štulem připravuje pokračování remixového projektu pro kapelu Zrní (Karlsson/Splitter – Zrnitost). K taneční hudbě má velmi blízko – již přes 10 let skládá jako DJ Splitter nejrůznější žánry EDM, převážně house a techno.

boss