Logo text

Expo Milan
Silent Lab

09 03 2015

Přípravy české expozice pro světovou výstavu Expo Milano 2015 probíhají v plném proudu. Soutěž
na podobu jednotlivých expozic proběhla mezi studenty v rámci vysokých škol. Jedním z výtězných konceptů je interaktivní instalace Českého lesa od Davida Sivého z Fakulty architektury ČVUT. Virtuálni podoba Českého lesa byla následně převedena do fyzické podoby ve spolupráci s „cyber“ architekty ze studia R/FRM, kteří s oblibou skáčou mezi hranicemi fyzického a virtuálního světa.

Koncept expozice se snaží zprostředkovat prostředí českého lesa, tak aby jej návštěvníci mohli vnímat všemi smysly od makro do mikro měřítka, kdy mohou dohlédnout až k buněčné struktuře rostlin. Aby to vše bylo možné, v rámci dočasných podmínek výstavy, bylo k výstavě využito širokého spektrum nejnovějších technologií, které tu splývají v jeden celek.

Prezentace má několik vrstev. Pozadí vytváří projekce českého lesa, před ní vystupuje hydroponicky pěstovaná flora vybraných druhů rostlin, která je ohranicená bílými „fluidnímy“ květníky, které definují prostor instalace. Poslední vrstvou – interfacem mezi návštevníky – jsou interaktivní spoty, kde může návštěvník vstupovat do prostředí lesa všemi smysly.

Nejčerstvější informace a průběh realiazice můžete sledovat na facebookových stránkách projektu Silent Lab.

Samotné EXPO, které je zastřešeno heslem „Feeding the planet. Energy for life“, se otevírá už 1.března a potrvá až do 31. září.

kwai chang cyber caine