Logo text

Tomáš Hertl v akčním hokejovém klipu SMARK

16 04 2015

Bylo mu devatenáct, měl za sebou výtečnou sezonu v extralize i účast na světovém šampionátu, když se rozhodl, že prorazí také v NHL. Uchvátil na předsezonním kempu San Jose Sharks a prožil bláznivý začátek v soutěži, která je bezpochyby tou nejlepší hokejovou ligou světa. Už ve druhém zápase v NHL dal dva góly, ve třetím pak rovnou čtyři, z nichž jeden z nich padl po jeho drzé a nádherné fintě. Tomáš Hertl.

Jenže z euforie, ze sladkého mámení i z pocitu, že NHL je dobyta, se Hertl brzy ocitl dole. V polovině prosince 2013, tedy jen dva měsíce po úžasném čtyřgólovém večeru proti New York Rangers, ho vážně zranil protihráč Dustin Brown. Hertl musel na operaci, kde mu spravili zadní zkřížený a postranní vaz. A kvůli rekonvalescenci přišel nejen o porci zápasů v NHL, ale i o olympiádu v Soči. Ovšem Tomášovi sluší především úsměv, a ten je i součástí jeho DNA.

A Tomáš Hertl se usmívá i v novém unikátním klipu z produkce Red Bullu. Scénář je inspirovaný skutečným Hertlovým příběhem, který prožil v premiérové sezoně v NHL, a je v něm radost i pád. Je v něm i Hertlovo kouzlo osobnosti. I herec Tomáš Hertl říká:

„To video je skvělé. Nikdy jsem nic takového netočil a myslím, že to dopadlo opravdu výborně, protože klip přesně vystihuje, jak vypadala moje první sezona v NHL. Líbí se mi, že v jedné minutě je znázorněno to, jak to doopravdy chodí. Že jsi jednou dole a jednou nahoře.“