Logo text

Knxwledge. > Hud Dreems (album stream)

M
08 05 2015

Glen Boothe alias Knxwledge. (čte se jako knowledge), je jedním z tzv. post-Dilla beatmakerů, tedy pokračovatelů odkazu, který po sobě zanechal J Dilla, dnes už legendární producent, jenž je neoddělitelně spjatý s vydavatelstvím Stones Throw. Na tomto labelu vychází i Glenovo debutové LP Hud Dreems, na kterém najdeš 26 beats plných soulových samplů, rozviklaných rytmů a specifického „Dilla“ zvuku, který Knx. a další producenti udržují a dál rozvíjejí.

Už v roce 2013 nabídlo Stones Throw na svém webu kazetu Anthology – jakýsi „best of“ výběr z masivního Boothova katalogu. Bylo tak logickým krokem, že jeho první deska vychází právě na tomto labelu. Navíc po produkčním zářezu na Kendrickově majstrštyku To Pimp a Butterfly (track Momma), už bylo jen otázkou času, kdy dojde k oficiálnímu ohlášení.

Glenovy beaty se stejně jako v případě zmiňovaného J Dilly (zejména pak jeho labutího alba Donuts) zdánlivě nahodile vlévají jeden do druhého a tvoří barevnou koláž plnou jednohubek pro všechny nenasytné beat heads. Kvantizace je tu sprosté slovo, a právě díky záměrným rytmickým nepřesnostem zní Glenovy tracky tak vzdušně a uvolněně.

Užívej je v pravidelných dávkách.

ferenc 28