Logo text

CROM! CONAN PŘICHÁZÍ

C
12 05 2015

Na konci června vychází bichle Kolosální Conan. Na webu www.comicscentrum.cz si ho objednalo už více než 300 fanoušků. Svojí kopii si můžes objednat ještě do 15. 5. 2015!

Fantastický svět spisovatele Roberta E. Howarda plný odvážných mužů a krásných žen, ve kterém prastarým říším vládne temná magie a krutá božstva, si oblíbilo mnoho čtenářů po celém světě. Přesto u nás výpravná kniha s dobrodružstvími barbara Conana dosud chyběla. Comics Centrum tak plní sen mnoha jeho fanoušků.

Kolosální Conan nabídne celou původní komiksovou sérii nakladatelství Dark Horse na 1264 barevných velkoformátových stranách. Kniha byla vytvořena jako pocta dvěma velikánům: tvůrci Conana, spisovateli Robertu Ervinu Howardovi, a geniálnímu malíři, který vizuálně redefinoval žánr „Meče a magie“, Franku Frazettovi.

Příběhy, nad kterými dohlížel skvělý scenárista Kurt Busiek, rozvádějí velmi citlivě původní Howardovy povídky. Podílela se na nich řada uznávaných komiksových autorů, mezi nimiž nechybějí ani Mike Mignola (Hellboy, Ú.P.V.O.) a Eric Powel (Goon). Samotné kresby jsou podobné spíše rozmáchlým malbám než obvyklým komiksovým ilustracím a vycházejí z Frazettových specifických kompozic.

České vydání se navíc bude pyšnit vzácnou obálkou. Ta nepatří nikomu jinému než Franku Frazettovi a jeho slavnému obrazu Conan the Conqueror, který má dnes v originále hodnotu neuvěřitelných milion dolarů. Kolosální Conan se ale stane ozdobou každé knihovny i díky šité knižní vazbě s reliéfní zlatoražbou.

„U nás je tahle kniha také poctou jeho českému literárnímu objeviteli a překladateli Janu Kantůrkovi,“ říká Václav Dort, šéfredaktor Comics Centra.

Conan byl u nás známý nejprve z filmových zpracování s Arnoldem Schwarzenegerem (Conan Brabar 1982 a Conan ničitel 1984), která v osmdesátých letech kolovala mezi lidmi v mnoha nelegálních kopiích na videokazetách. Až dlouho po té jej začali jeho fanoušci objevovat ve formě literární a komiksu.