Logo text

G-Neck 10th B-Day, DMX Krew, Low Society premiéra a další v Neone

M GR
13 06 2015

Pražský Urban Art a Graffiti Store Graffneck slaví 10 let své existence, pro narozeninovou oslavu si vybral holešovický Pop-Up klub NEONE a poblahopřát mu přijedou hned dvě ostrovní jména a to DMX Krew a X5 Dubs. Horní stage doplní domácí Endless Illusion Records – Layup a R-Kosmos, dále pak Schwa, Face aka Myclick a zřídka otevřený klubový spodek pak nabasují Funk’d Up boys – Denoir a Dryman. Třešinkou na narozeninovém dortu je exkluzivní premiéra dlouho očekávaného pražského graffiti videa – Low Society, které mapuje 6 let podzemních aktivit. O vizuální atmo se postará Lunchmeat a David Vrbík, který s DMX Krew spolupracoval již několikrát v rámci projektu SPAM.

Main Stage:

DMX KREW (UK, Rephlex, Strange Life, Shipwrec) + David Vrbík (SPAM)
Layup & R-Kosmos (Endless Illusion)
Dj Face (Radio 1)
Dj Schwa (Beef, Komiks)
+ Lunchmeat visuals.

DMX Krew u nás naposledy vystoupil v rámci křestu knihy M=M z dílny Biggboss v klubu Roxy, ještě před tím však navštívil Meet Factory, kde zahrál hodně rozjetý set na narozeninách Lunchmeatu. Ed má na svém kontě téměř 20 alb, žánrově balancuje na hraně acidu, electro funku a electra. Je majitelem značek Breakin´ records a Fresh Up records a svojí aktivitou předčí celou řadu mladších interpretů. Některé z jeho skladeb doprovodili videa Kick The Shit a dokonce je produkčně podepsaný pod několika tracky Vladimíra 518. Pro tuto sváteční příležitost si připravil speciální rare electro-funk set, který vizuálně doprovodí David Vrbík (SPAM). Hlavní stage pak hudebně vyladí kluci z Endless Illusion, kteří jsou čim dál více vidět nejen u nás, DJ Schwa jehož párty Komiks patří k nejnavštěvovanějším a na svém labelu BEEF chrlí jeden release za druhým a asi největší housové srdce u nás, Dj Face aka Myclick z Rádia 1.

DMX Krew

Layup & R-Kosmos

Schwa

Face aka Myclick

LOW SOCIETY Video:

Speciální třešinkou na narozeninovém dortu je světová premiéra dlouho očekávaného pražského videa Low Society, mapujícího 6 let podzemních aktivit. Smršť nekompromisních subway akcí, které člověka přesvědčí o tom, že graffiti na metru stále žije.

Rozhovor: http://www.graffneck.cz/view/low-society-rozhovor

Klubový spodek:

X5 Dubs (House Ent. UK, We R Bass, Sleepin´ is Cheatin´)
Denoir (Funk´d Up)
Dryman (Funk´d Up)

Klubový spodek bude patřit Funk’d Up – platformě, kterou vytvořili Denoir a Dryman k propagaci uk garage, house, bass, funky a příbuzných žánrů v českém prostředí. Pomocí striktních hudebních pravidel se drží původní podoby těchto žánrů známé z undergroundových klubů a pirátských rádií, ve snaze přiblížit publiku typicky britský vibe. Drymana s Denoirem často doplňuje také původem britský MC C. Monts.

Hostem Funk’d Up showcase v NEONE bude X5 Dubs, producent z Midlands, tj. oblasti se silnou bassline/garage scénou. Na té si vydobil místo i X5, když v druhé polovině 00s položil základy svého syrového zvuku založeného na hutných basách a I-dont-give-a-fuck samplingu. Tak jako celý londýnský urban underground, i on v posledních letech experimentuje s temným “deep tech” housem a jeho syrově přímočará verze tohoto zvuku nezapře basslinové kořeny – dokáže mistrně zkombinovat r’n’b nebo dancehall vokály s nízko položenými temnými basy a apokalyptickými synťáky, které bychom čekali spíš v acidu. X5 Dubs přistupuje k hudbě energicky, spíš než analyticky a tak jak je u současné vlny špinavého UK housu obvyklé, jeho hudbu člověk plně docení v dj setu na pořádném soundsystému. Právě proto byste si němeli nechat jeho první vystoupení v ČR, jakožto výjimečnou šanci u nás slyšet ukázku zvuku, po kterým aktuálně šílí angličtí ravers.

Odkazy:

X5 Dubs:

Denoir:

Dryman:

Doprovodný program:

Sousední The Chemistry Gallery na 19.6. prodlužuje otevírací hodiny, takže budete mít možnost zároveň navštívit probíhající výstavu Views. Přes den bude probíhat menší graffiti jam na mobilní stěnu a ve večerních hodinách se rozjede Tag Tool.

DMX Krew


X5 Dubs

Neone


TZ