Logo text

Vyjde Witchblade!? Musí!

C
06 10 2015

Vydavatelství Comics Centrum ohlásilo další unikátní sbírku. Tentokrát zpracovalo do velkého knižního formátu část série legendárního komiksu „Witchblade“. Zda titul s názvem „Witchblade Kompendium: Kniha 1“ skutečně vyjde, mají opět v rukou sami čtenáři.

Fantasy, detektivka, thriller, erotika a dech-beroucí výtvarné zpracování – to vše se skrývá za každou obálkou dlouhé série Witchblade a zároveň je důvodem, proč dnes příběh o přitažlivé policejní vyšetřovatelce, nositelce tajuplného artefaktu, patří do rodiny největších kultovních komiksů všech dob. Důkazem je i to, že letos Witchblade slaví 20. narozeniny, ve Státech vyjde v říjnu 2015 k tomuto výročí poslední 185. díl a jejímu kouzlu podlehli také filmaři – v roce 2001 vzniknul podle Witchblade americký hraný seriál a o pět let později anime seriál japonské produkce.

Když v polovině devadesátých let začala ve spojených státech Witchblade vycházet, nezpůsobila rozruch pouze svým žánrovým rozsahem a obsahovým pojetím. Revoluční byla především její výtvarná stránka, za níž stojí dnes už bohužel zesnulý výtvarník Michael Turner, vytahovač tuší D-Tron a mágové barev Nathan Cabrer a JD Smith. Pro vybarvování na počítači vytvořili zcela novou technologii inspirovanou airbrushem. Dodnes se jí inspiruje řada komiksových vydavatelů, ale přestože počítačová technologie od roku 1995 značně pokročila, kvalit studia Top Cow z této doby nedosahují.

Pro české čtenáře je „Witchblade Kompendium: Kniha 1“ vstupní branou do světa Artefaktů. Ty propůjčují svým nositelům ohromnou moc a udržují celý svět v rovnováze. Witchblade má podobu rukavice a newyorskou detektivku Saru Peziiniovou si sama vybrala. Své dočasné majitelce poskytuje ochranu a nadpřirozené schopnosti, které může Sara využívat v boji proti zlu. Witchblade má ale i své vlastní záměry…

Nyní mají vydání první Witchblade v rukou čtenáři. Aby mohla být kniha realizována, musí si ji předem (do 30. 10. 2015) objednat a zaplatit minimálně 300 zájemců. Kniha pak vyjde v prosinci 2015. V případě, že projekt nebude úspěšný, bude všem zaplacená částka vrácena v nejbližším volném termínu.

Witchblade Kompendium: Kniha 1 obsahuje 640 barevných stran včetně obálek 25 původních sešitů. Pokud vše dobře dopadne, budou si moci fanoušci komiksu přidat další kousek do unikátní řady vedle Kurva Velkýho Sin City, Hellboyovy pekelné knižnice a Kolosálního Conana.