Logo text

Meow the Jewels > Stahuj, streamuj, přeď

M
07 10 2015

Run the Jewels konečně vypustili očekávané kočičí remix album, které můžete buď poslouchat na youtube (stream pod článkem), nebo si ho zdarma stáhnout z jejich stránek. Na nich si navíc lze, pokud dáváte přednost fyzickému nosiči a/nebo chcete projekt podpořit, předobjednat deluxe vinyl s falešnou kočičí srstí na obalu. Veškerý výtěžek pak bude předán obětem nepřiměřených policejních zásahů, především rodinám Erica Garnera a Michaela Browna.

Jak bylo slíbeno, Meow the Jewels obsahuje beaty složené pouze z kočičího mňoukání, předení a syčení. Ve většině případů jde ale o různě upravené a zefektované samply, takže je až k neuvěření, že kromě rapu (příští challenge?) jsou všechny zvuky na albu kočičí.

Remixy měl původně dělat výhradně El-P, ale ten nakonec předělal pouze píseň Jeopardy (aka Meowpurrdy) a ostatní si vzali na starost další přizvaní hudebníci např. The Alchemist, Just Blaze, Zola Jesus nebo Geoff Barrow z Portishead. Nové podoby se dočkaly všechny písně z Run the Jewels 2 a jedna z nich (Crown) je tu dokonce ve dvou odlišných verzích; The Alchemist z ní vytvořil totálně návykovou a roztomilou vyjetost, jak z japonské reklamy a 3D z Massive Attack, ji pro změnu obalil do prachu a špíny, aby vznikla pulzující techno temnota.

Je třeba ocenit, že se producenti nesnažili „pouze“ o kočičí rekonstrukci původních instrumentálek. Nové beaty se někdy originálu podobají (Meowrly), ale většinou jde o úplně odlišné kompozice, například psychedelická Pawfluffer Night od Zoly Jesus nebo vyklidněná Paw Due Respect od Blood Diamonds, která skvěle kontrastuje s agresivním rapem RTJ.

Teď už si ale dejte tenhle krásný úlet a sledujte oficiální video k tracku Oh My Darling (Don’t Meow), v němž dvě „monster“ kočky ničí New York. Tak bacha!

Oh My Darling (Don’t Meow) – Just Blaze Remix

Meow the Jewels (album stream)

ferenc 28