Logo text

Pasta Oner > Last Day in Paradise vernisáž už 10. 11. v Mánesu!

GD
27 10 2015

Po dvou letech od své rozsáhlé sólové výstavy Man on Fire, zabydlí Pasta Oner coby nezávislý umělec prostory legendární výstavní síně Mánes. Pasta Oner se svou výstavou Last Day in Paradise (11. 11. – 23. 11. 2015) etabluje jako výrazný ateliérový a studiový tvůrce, jehož stěžejní tvorba spočívá ve výrazných pop-artových akrylových malbách a ambiciózních prostorových objektech. Vernisáž výstavy, která prezentuje širokou škálu Pastových děl, se odehraje 10. 11. 2015, od 19:00 v pražském Mánesu.

Pasta Oner, současný vizuální umělec, již roky působí převážně v galerijním prostředí, v němž systematicky prezentuje a rozvíjí své charakteristické vizuální tvarosloví a kontroverzní tematiku. Last Days in Paradise je autorovým osobním komentářem k povaze současné spotřební společnosti a jeho pozici v ní. Pasta Oner vyslovuje svá stanoviska pregnantními a provokativními rozměrnými a středoformátovými obrazy, stejně tak jako technologicky náročnými objekty, plastikami a prostorovými instalacemi. Po letech tak znovu naplní výstavní síň Mánes soudobou nezávislou uměleckou tvorbou, která nyní nově zrekonstruovaný bývalý stánek kulturního a společenského života etablovala v třicátých letech jako přední výstavní instituci.

Občanským jménem Zdeněk Řanda, dříve znám jako uznávaná postava pražské writerské scény, dlouhodobě rozvíjí a prosazuje svou tvorbu spíše v tradičních médiích, tj. v malbě a (přeneseně řečeno) v sochařském objektu. Přes četné venkovní a městské realizace a muraly – široké mediální a veřejné pozornosti se těšila například nedávná v pražském metru (stanice Anděl a Můstek) či realizace poblíž stadionu Sparty na pražské Letné – prosazuje se Pasta Oner čím dál tím více nejen v českém v galerijním kontextu. Na vydařenou účast na nedávném veletrhu současného umění Contemporary 2015 v Nové síni, navázal nyní nově i svou úspěšnou prezentací na veletrhu v londýnské Saatchi Gallery, na kterém se spolu s Pastou Onerem prezentovala řada předních umělců domácí česko-slovenské scény (David Černý, Roman Týc, Masker, Viktor Frešo, Michael Gabriel či Martin Krajc).

Výstava Last Days in Paradise Pasty Onera přivádí po letech současné autorské umění do prostorů výstavní síně Mánes. Výstava bude zahájena veřejnou vernisáží 10. 11. 2015 od 19:00. V průběhu vernisáže a výstavy bude v provozu i speciální Pasta Oner Shop, v rámci kterého budou k prodeji tradiční limitované autorské signované sítotisky, kalendáře, produkty ve spolupráci s Marshal Apparel, kryty a skiny na mobilní telefony, tablety, notebooky a mnoho dalšího.

Pasta Oner
Last Days in Paradise

Výstavní síň Mánes
11. 11. – 23. 11. 2015

Vernisáž: 10. 11. 2015, 19:00

Hudba na vernisáži: Mike Trafik (BiggBoss, PSH), NobodyListen (VR/Nobody)