Logo text

Magická laboratoř umění v podkroví na Czech Design Weeku

10 11 2015

Pokud plánuješ tenhle týden navštívit Czech Design Week (czechdesignweek.cz), zastav se v podkroví domu U Minuty na Malostranském náměstí, který se po dobu Czech Design Weeku stává magickým světem, kde výtvarník Martin Přibyla tvoří nejen své unikátní lampy z kůže, dřeva a dalších přírodních exotických materiálů. Ocenění Objev roku 2015 Galerie NoD potvrzuje, že Martin Přibyla je vycházející hvězdou české umělecké scény, o které se vyplatí vědět včas. Při nesporném přesahu do designu a nekonvenčním využití celého spektra materiálů jeho práce vykazují důmyslný přístup jak k umění samotnému, tak jeho aplikaci v prostoru.

Martin Přibyla je umělcem, designerem, hudebníkem, biologem, ale také profesionálním pilotem. Jeho práci formuje fascinace materiálem samotným a jeho mechanickými kvalitami. Široký záběr talentu se transformuje do neobvyklého citu pro kombinování elementů, stylů i materiálů. Zájem o přírodu a biologii se projevují silnou vazbou na přírodní materiály, zatímco hudební kariéra má dozvuky v rytmické kompozici designu, ale i využití prvků s hudebními nástroji.

Jako umělec Martin Přibyla přináší novou perspektivu, lehkost a nadhled vlastní člověku, který tráví velkou část svého času v oblacích. O to zajímavější je pak pevná a zemitá kvalita jeho práce vycházející z novátorského využití exotických a netradičních materiálů.

O Martinově další tvorbě jsme psali už před třemi lety.
O dalších vystavovatelích na CDW se dočtete zde.

Charvi