Logo text

Strom, který vyrobí 40 různých kořalek

T
30 11 2015

To se jednoho dne zamyslela jedna chytrá hlava a řekla si, proč potřebuju na zahradě tolik stromů na různé druhy ovoce? A je to vcelku náhoda, že ta chytrá hlava nepocházela ze Sovětského svazu, čehož určitě na místě svého posledního odpočinku již nyní lituje guru všech šlechtitelů a nositel Leninova řádu Ivan Vladimirovič Mičurin. Ten měl svého času na svědomí 300 nových odrůd ovoce. Naše chytrá hlava se ale jmenuje Sam Van Aken a je to povoláním umělec.

A tenhle pán si řekl, že to těm botanikům trošku vysvětlí a vymyslel ovocný strom, který by najednou měl nést až 40 druhů peckového ovoce a zhmotněním snu každého moravského s strejdy. No považte: broskovice, slivovice, meruňkovice, třešňovice či mandlovice – všechno pěkně z jednoho stromu!

V současnosti se na projektu pilně maká a šlechtí se na plný obrátky, jak je vidět ze stránek projektu Obzvlášť pěkný pohled se na strom, až bude vyladěn do plné parády, naskytne určitě v rozkvětu, kdy se rozehraje všemi barvami květů svého ovoce. Určitě dobrý tip pro tvoji zahrádku, tohle v Receptáři nebylo.

Jak je vidět, nějaký ten progres se nemusí týkat jen technologií, webů a aplikací a člověk nemusí být v oboru ani nějak ultra (pře)vzdělán, aby přišel s něčím podobně originálním.

Já tleskám.

Charvi