Logo text

Chief Keef > Finally Rollin 2 (Review)

M
11 12 2015

Chief Keef, jeden z průkopníků ‚Drill‘ music pocházející z Chicaga, vydal v půlce listopadu další z řady svých mixtapů. Tento projekt pojmenoval Finally Rollin 2, což by mohlo nejednoho fanouška jeho hudby zmátnout vzhledem k tomu, že tape se jménem Finally Rollin 1 nikdy nevyšel. Chief Keef to vysvětlil tím, že se jednalo o utahování z jeho obtloustlého producenta a dlouholetého kamaráda Young Chopa, který mezitím připravuje pokračování Chiefova debutového alba Finally Rich. Pojďme se na tento release podívat blže.

Mixtape Finally Rollin 2 je významný především tím, že se skládá, co se týče instrumentální stránky, z mnoha old schoolových southside bangers, což potěší nejednoho fanouška Brick Squad Records (‚Early Morning Getting It‘ & ‚Chicago Zoo‘) či Cash Money (‚Stunting Like My Momma‘ – v originále „Stunting Like My Daddy“).

Dále Almighty na tomto mixtapu vydal své verze k Bankroll Freshovu „ESPN“ (‚Law & Order‘), či Futurovu společnému tracku s Drakem „Where Ya At“ z kritikou a fanoušky opěvovaného mixtapu Dirty Sprite 2.

Jak jsem již zmínil, veliká část vydaných skladeb jsou remixy na staré atlantské hity, proto nikoho nepřekvapí, že převážnou část z nich produkovala dnes již legenda svého řemesla Zaytoven. O ty novější se postarali Metro Boomin, Sonny Digital či TM88 z 808 Mafia. Celý mixtape dohromady poskládal DJ Holiday, což jen podtrhuje záruku kvality.

Text: František Němec