Logo text

Zámek a klíč jde do finále!

C
01 03 2016

Vydavatelství Comics Centrum vydává dva finální díly série Zámek a klíč najednou v edici „Na přání“. Tato série se tak má šanci stát první, která byla dokončena díky zájmu svých čtenářů, protože knihy v edici „Na přání“ vycházejí, pouze je-li dosaženo dostatečného počtu předobjednávek.

Stíny ještě nikdy nebyly tak temné a smrt ještě nikdy nebyla tak blízko. Otočte klíčem a otevřete poslední dveře – je čas se rozloučit. Trvalo celé dva životy a stálo nespočet obětí, než Lucas „Finta“ Caravaggio konečně dosáhl svého cíle – najít klíč, který otevírá černé dveře.

Comics Centrum se rozhodlo potěšit své čtenáře společným vydáním finálních dílů série Zámek a klíč, nesoucích názvy Časohrátky a Alfa a omega. Sérii vymyslel a napsal Joe Hill, což je pseudonym Josepha Hillstroma Kinga, syna Stephena Kinga. Stejně jako v mnoha knihách jeho otec, i tady zkoumá Joe Hill onu křehkou hranici mezi dětstvím a dospělostí, kdy se začnou ze života vytrácet všechna kouzla. Rodina Zámkových po zavraždění otce odchází na usedlost Klíčov, kde děti začnou nacházet tajemné klíče s podivuhodnými kouzelnými vlastnostmi. S napětím pozorujeme urputný boj dospívajících dětí s nepředstavitelným zlem, které je obklopuje, a tajemné klíče v tomto boji sehrávají důležitou úlohu. Postavy příběhu jsou velmi reálné a po chvíli čtenář zjišťuje, že celý děj prožívá spolu s nimi, sdílí jejich obavy, radosti i strach. Spoluautorem série je chilský výtvarník Gabriel Rodriguez, který svou geniální stylizací dodal příběhu fantastický výtvarný rozměr.

Série Zámek a klíč u nás začala vycházet v roce 2011, a pokud se podaří díky čtenářskému zájmu oba závěrečné díly nyní vydat, budou si moci naši čtenáři přečíst celou sérii o rok dříve, než tomu bylo v USA.

Zámek a klíč 5: Časohrátky a Zámek a klíč 6: Alfa a omega vycházejí ve vydavatelství Comics Centrum v edici „Na přání“, ve které vyjde každá kniha pouze v případě, že si ji do stanoveného termínu objedná minimálně pět set zájemců. Připravované tituly si mohou čtenáři objednávat do 13. března, vyjdou pak 18. dubna. Více informací naleznete na www.comicscentrum.cz.

Zároveň na četná přání čtenářů vychází druhé, upravené vydání Zámek a klíč 2: Hlavohrátky, které míří i do běžné knižní distribuce.