Logo text

Zebra Katz + Ink Midget b2b Pjoni > 13/10 na Flédě

M P
08 10 2016

Hypnotický hudební zážitek zbavený genderových a žánrových předsudků slibuje vystoupení amerického queer rappera Zebra Katze. Enfant terrible newyorské hip hopové scény vystoupí 13. října na Flédě. Hudbu vycházející z elektronického minimalismu na koncertech doplňují pověstné Zebra Katzovy improvizace, osobní interakce s diváky a tendence překračovat zavedené mantinely hip hopových vystoupení. Na brněnské premiérové zastávce ho doprovodí slovenské elektronické duo Ink Midget b2b Pjoni.

Zebra Katzův nevšední umělecký přístup a živelnost koncertních vystoupení zájem o něj ještě zvyšuje. Hudba postavená na minimalistických a hutných beatech spolu se suverénním přednesem dodává homo hopu mladého tvůrce charakteristickou taneční energii. Díky úspěšnému singlu Ima Read se dostal pod křídla vydavatelství Mad Decent. Pod vedením elektronického producenta Dipla vydal několik singlů a mixtapů. Pak založil vlastní label ZFK Records, pod jehož jménem v roce 2013 publikoval své první EP Drklng. S oblibou spolupracuje s dalšími hudebníky jako Azealia Banks, Diplo, Die Antwoord, The Scissor Sisters či Lana del Rey. Pro spolupráci na zatím posledním EP Nu Renegade (2015) si vybral Leilu, kde vzdali hold jedné z největších Zebra Katzových ikon, Nině Simone.

Zebra Katze uvedou slovenští Ink Midget b2b Pjoni, kteří na Flédě zahrají nový B2B DJ set napěchovaný bass music, trapem, hip hopem a technem. O afterparty se postará DJ Alyaz z řad našeho labelu BiggBoss a Sapyens Crew.

FB Event