Logo text

Ondřej "Sifon" Anděra > Hudba k celovečernímu filmu RINO

M FI
22 10 2016

Je nám ctí představit vám nový celovečerní snímek s názvem Rino (Příběh špiona), k němuž si vzal na starosti hudbu Ondřej “Sifon” Anděra, znamý především díky projektu WWW, který je úzce spjat s labelem BiggBoss. Více už samotný Ondřej níže:

“Ahoj, hlasí se Vám Ondřej “Sifon” Anděra z WWW Neurobeat. Aktuálně jsem měl tu čest vytvořit hudbu k celovečernímu dokumentu Jakuba Wagnera s názvem “RINO”. Film mapuje osud Karla Köchera – žijícího československého špiona (krycím jménem Rino), kterému se v sedmdesátých letech podařilo infiltrovat CIA v New Yorku. Film též předkládá obraz podivného a lživého světa tajných služeb.

Pro každou filmovou hudbu, kterou dělám, si většinou vymezím zvukový prostor, související s daným tématem. Osobnost Karla Köchera jsem si pro sebe zjednodušeně rozklíčoval jako “tvrdou, křivou, plechovou a rezavějící – s příměsí plastu”, hudba tedy vznikala z nahrávek souvisejících materiálů – rytmy jsem nahrál na drátěný sušák na prádlo, cedníky, plechové pláty…, melodické linky jsou nahrány ruční pilou na struny od klavíru, radiátory, staré kastroly, plastové trubky… Vše jsem doplnil klávesovými plochami z mého oblíbeného nástroje – Korg microKORG XL+.

S Milesou Anděra Zrnič (současnou zpěvačkou naší kapely WWW Neurobeat) a tedy s WWW Neurobeat jsme zároveň vytvořili a nahráli pro film titulkovou skladbu – cover version “Beyond the Sea” – (původně skladba “Somewhere Beyond The Sea” od Frank Sinatra a ještě před tím skladba “La Mer” od Charles Trenet). K této skladbě vznikl sestřihem z filmu “RINO” klip, který máte možnost vidět níže.

Termíny projekcí filmu “RINO” jsou dohledatelné na oficiálních stránkách a FB page filmu. Děkuji celé filmové crew za spolupráci a Tomášovi Sochůrkovi za mix a master “Beyond the Sea”. Užijte si hudbu, klip a film…"


RINO – "Beyond The Sea" – WWW Neurobeat from SCREENFABRIC Ltd. on Vimeo.