Logo text

The Future Is Now! > Vít Hradil stojí za radikální znělkou pro #AFO52

FI
21 04 2017

Zneužití umělé inteligence, rozbouřená matka Země, nesmyslné vybíjení živočišných druhů. Naléhavé volání o pomoc a celkově bolestivý kolaps naší civilizace. Střihová znělka filmového festivalu Academia Film Olomouc sází na palčivou temnou stránku naší budoucnosti.

“Ani jeden ze záběrů jsem si nevycucal z prstů, vycházím přesně z toho, co v některých filmech během festivalu sami uvidíte. Chtěl jsem zdůraznit fakt, že civilizace je v mnoha ohledech na svém úpadku. Jasně, technologické vymoženosti sice jdou kupředu, lidi se ale přitom stále honí za prachama, televize do nás denně cpe stupidní sexistické reklamy a nejsledovanější stránkou nadále zůstává, světe div se, PornHub. Takže ano, ten spot je děsivý, protože z velké části zobrazuje realitu,” shrnuje záměr režisér Vít Hradil.

Nyní máte možnost vidět “jemnější” verzi znělky. Její tvrdší apokalyptické dvojče bez cenzury (inspirované stylem Tylera Durdena!) můžete vidět jedině před každou festivalovou projekcí, která startuje po půl desáté večer. Festival se uskuteční ve dnech 25. – 30.4.2017.