Logo text

Procházet skrz vrstvy > Doražte na křty nového alba Vladimira 518

BB P
12 05 2017

Křty alba Ultra! Ultra! Vladimira 518 budou bezesporu velkolepou podívanou a oslavou perfekcionalismu

„Pro mě jsou křty takovým vyvrcholením mojí třetí sólové desky, dalo by se říct, že to jsou nejdůležitější eventy za posledních několik let. Je to jakýsi manifest toho co dělám, jak to dělám, je to moje komplexní dílo,” říká Vladimir 518 o nadcházejících křtech třetího horizontu svojí sólové tvorby, alba Ultra! Ultra!.

Přiznává také jasnou inspiraci oblíbenými kraut-rockovými hrdiny Kraftwerk, mimo jiné i proto, že jsou zástupci filozofie Gesamtkunstwerk, což znamená komplexní dílo. Ale Kraftwerk nejsou jedinou jeho inspirací pokud jde o hudbu a především vizuální ztvárnění. Je obecně fascinován umělci, kteří jsou schopni promyšleně tvořit v několika vrstvách, od vizuálů přes technologie a koncept až po hudbu samotnou. To je také základní důvod, proč jsou všechny Vladimirovy křty pokaždé posunuty o kus dál a pořád se snaží je zdokonalovat a vylepšovat. Považuje je totiž za jakýsi experimentální prostor, ve kterém lze kombinovat víc emocí dohromady, tedy především hudbu, obraz a světla. Velmi často se objevuje i laser a audio-responzivní instalace, které budou reagovat v reálném čase.

Primárním spolupracovníkem celého konceptu je David Vrbík, se kterým Vladimira pojí spousta let společné práce, ať už na jejich vlastním projektu Spam nebo v rámci divadel a scénografie. Doplňují ho další dlouhodobě spříznění lidé jako například osvětlovač Paťo, nebo lidé z Lunchmeatu. Oživením nadcházejících tří plánovaných křtů k novince Ultra! Ultra! budou rozhodně 3D projekce, lidé by tedy měli počítat s tím, že u vstupu dostanou speciální 3D brýle. A v přípravě je i velmi precizně pojatý světelný a kinetický objekt, který bude součástí pódia.

„Nerad bych o něm prozrazoval více, aby na lidi zbyla také nějaká překvapení. Nicméně tyhle tři koncerty se už pravděpodobně nikdy nebudou opakovat, protože zmiňovaný pódiový set up je dost náročný na přípravu a také poměrně nákladný. Takže kdokoliv má pocit, že ho zajímá co aktuálně dělám, tyhle tři koncerty jsou unikátní příležitost se to dozvědět,” dodává tajemně Vladimir. Celé je to bezesporu napojené i na Signal Festival, protože to audiovizuální zvíře, původně tvořené pro zmiňované křty se potom přetransformuje v další instalaci, která bude účinkovat na nadcházejícím Signalu. Takže v rámci křtů budou mít lidé možnost vidět jakýsi mezistupeň jeho evoluce.

S Vladimirem 518 na křtech vystoupí již tradičně Mike Trafik, dále pak ostřílený LA4 a mladá BiggBoss akvizice Maniak, ale bude je také pravidelně doplňovat Orion. Předskokanem na všech křtech bude Logic se svojí Milion+ Crew, jmenovitě s rapperem Nik Tendo a DJem Deckym. Takže nás čeká logický generační mix, což je zároveň jeden z důležitých aspektů toho, jak Vladimir 518 v kontextu svojí tvorby a prezentace přemýšlí. Tradiční kluby Roxy v Praze a Fléda v Brně nebyly pochopitelně voleny náhodou. „Mám je neobyčejně rád, rád se tam vracím a vyhovují mi jak velikostí, tak i technickým zázemím právě pro všechny audiovizuální nadstavby shows,” uzavírá Vladimir 518. Nezbývá než se těšit a některou z avizovaných zastávek si nenechat ujít.

První várka nejlevnějších vstupenek na pražský křest je již kompletně pryč, svou účast si však dále můžete zajistit skrz další vlnu předprodeje na portálech Tootoot, Ticketstream či Smsticket. A to na všechny zastávky.

Text: Kay Buriánek
Foto: Lukáš Wagneter (Red Bull Media House)