Logo text

Hentai Corporation > Synthetic Limits

M
22 10 2017

Představovat Hentai Corporation někomu, kdo žije v tak neprostupný bublině, že o ně ještě nikdy nezavadil, je celkem tvrdej oříšek, neboť i při sebelepší volbě slov jen těžko zachytit tak komplexně zvrácený kouzlo kapely, jejichž tvorba zní jako kdyby se Guns ‘n’ Roses a Metallica ve svý vrcholový raně devadesátkový formě pokoušeli hrát prog-rockový coververze hitů z debutu „Má ji motorovou“ od Kabátů, což asi těžko kdokoliv, kdo se neumí koukat za roh, pochopí na první dobrou jako zatraceně velkej kompliment.

Album Intracellular Pets, který právě vychází na BiggBossu, lze chápat jako almanach překračování jejich vlastní těžce vydřený nechvalný pověsti, která by jen jako pouhá image byla pro jakoukoliv jinou kapelu smrtelná. A právě to je největší devizou Hentai Corporation. Fakt, že jsou pro současnou tuzemskou kulturu nenahraditelným trnem v oku komukoliv, kdo se svůj neúspěch snaží omlouvat překombinovanou alternativou či lecjakým uměním. Z jejich neústupnosti jakémukoliv trendu by se daly psát dizertace, stejně tak jako by si jejich sebevražedný životní tempo zasloužilo dokumentární cyklus na Šlágr TV v režii Víta Klusáka. Tohle není žádnej sex, drogy a rock’n’roll, tohle jsou ryzí buřty, pivo a nenávist.

Pro představu si dejte video k singlu Synthetic Limits v režii Štěpána FOK Vodrážky a do kalendářů si poznačte pátek 27. října, kdy v Paláci Akropolis pokřtí nové album Intracellular Pets, brzy k dostání na CD i LP skrz label BiggBoss.

Nezapomeňte sledovat Hentai Corporation na Facebooku pro ty nejčerstvější informce.