Logo text

Baltimore = stříbro a česnek

C
13 11 2017

Jednonohý veterán nemilosrdně kosí upíry 
v temné sérii Mikea Mignoly. Comics Centrum přináší svým čtenářům novou komiksovou řadu Baltimore z dílny Mikea Mignoly, tvůrce Hellboye a Ú.P.V.O. První díl s názvem „Baltimore 1: Morové lodě“ vychází v listopadu 2017.

Mike Mignola spolu se spisovatelem Christopherem Goldenem stvořili svět, ve kterém ukončí první světovou válku podivná morová rána. A aby toho nebylo málo, z bitevních polí navíc povstanou krvežízniví upíři.

Hlavním hrdinou komiksové série je Lord Henry Baltimore, šlechtic, jenž ve válce přišel o nohu, ale ani to nesnižuje jeho odhodlání vykonat osobní mstu. Musí se proto vydat na dlouhou a nebezpečnou cestu: krvavá jatka mohou začít.

Svět Lorda Baltimora je ponurý, plný dávných tajemství a hrozeb, které číhají za každým rohem. Sice ještě přesně nevíme, jak to se statečným upírobijcem dopadne, ale dá se tušit, že zřejmě neodkráčí po boku krásné ženy do zapadajícího slunce. Ve Spojených státech spatřil první díl komiksu světlo světa roku 2010 pod hlavičkou nakladatelství Dark Horse, a právě v těchto dnech vychází jeho poslední, osmá kniha.

Výtvarné stránky se ujal novozélandský kreslíř Ben Stenbeck, jenž v minulosti s Mignolou spolupracoval například na sériích Ú.P.V.O., Lovec čarodějnic či Humr Johnson. Barvami temný a krvavý svět dotvořil, jeden z nejlepších amerických koloristů Dave Stewart.

checkuj: www.comicscentrum.cz