Logo text

Ridley Scott

Blade Runner 2

FI
22 08 2011

Ne, tohle není sen. Nadpis nelže a my vám s radostí oznamujeme, že nastala ta nejlepší varianta a sice, že pokračování veleúspěšnýho sci-fi Blade Runner (1982) bude režírovat sám tvůrce originálu – Ridley Scott! My už jsme vám před časem informaci o připravovaném pokračování poskytli zde, ale v tu dobu nebylo zdaleka nic jasnýho. Producent Andrew Kosove ze společnosti Alcon Entertainment, jež na pokračování vlastní práva se přiznal, že bylo několik variant na výběr režiséra, ale všechny kromě Scotta byly víceméně záložní. Téměř čtyřiasedmdesátiletej Ridley Scott, kterej má na svědomí krom originálního filmu kasovní trháky jako Alien (1979), Thelma & Louise (1991), Gladiator (2000), American Gangster (2007) a spoustu dalších je oficiálně potvrzen.

“It would be a gross understatement to say that we are elated Ridley Scott will shepherd this iconic story into a new, exciting direction. We are huge fans of Ridley’s and of the original ‘Blade Runner.’ This is once in a lifetime project for us.” (Andrew Kosove, Alcon Ent.)

Začít točit se má sice až v roce 2013, do té doby je potřeba mít hotový scénář, herecké obsazení a veškeré přípravy. Otázkou stále zůstává, zda to bude volné pokračování či prequel.

“Everything Ridley does as a filmmaker is fresh. I believe he sees an opportunity to create something that’s wholly original from the first ’Blade Runner.” (Andrew Kosove, Alcon Ent.)

Pokud byste čekali i na návrat Harrisona Forda, tak ten se nejspíš konat nebude.

“In no way do I speak for Ridley Scott. But if you’re asking me will this movie have anything to do with Harrison Ford, the answer is no. This is a total reinvention, and in my mind that means doing everything fresh, including casting.” (Andrew Kosove, Alcon Ent.)

Po prvním oznámení chystaného pokračování se vyrojily smíšené pocity fanoušků, kterým producentský team vzkazuje následující:

“When we made the first announcement there was a lot of skepticism, understandably. And now with Ridley coming back there’s a greater level of comfort. And once we have the writer, I think fans will feel even more comfortable. We want people to know that we’re very serious about doing this in an artistic way. This isn’t just commercial fodder.”

Já nevim jak vy, ale já se těšim jako malej kluk.

13