Logo text

Art Prague 2012

GD
16 03 2012

Již pojedenácté se bude v Praze ve dnech 21. – 25. března 2012 konat veletrh současného umění ART PRAGUE. Základní osou přehlídky zůstávají pravidelní účastníci veletrhu z České republiky, Nizozemí, Německa, Taiwanu a Francie – např. Galerie Bleibtreu, Millennium, The Chemistry Gallery, Navrátil, Art Traffic, Vltavín, Peron, Gambit a další. Kromě děl ověřených jmen jakými jsou např. Sýkora, Kolář, Malich, Pacovská, Grygar, Šimotová, Rittstein, Bláha, Načeradský, Róna aj. zde budou hojně prezentována rovněž díla střední a nejmladší generace. ART PRAGUE pokračuje v rozšíření kurátorských projektů zaměřených na umění nastupující generace a studentů odborných škol, na kterých spolupracují mladí teoretici umění. Značná část je věnována plastice, novým médiím a street artu.

The Chemistry Gallery na veletrhu Art Prague 2012 představí nová díla od Jana Kalába, Pasty Onera, Michala Škapy, Tomáše Tichého, Ondřeje Olivy atd.

Zvláštní expozice ŠKOLA PROF. KARLA NEPRAŠE připomene jeho dvě výročí – nedožité 80tiny a 10 let od úmrtí . Svá díla představí čtyři Neprašovi žáci, absolventi sochařského ateliéru KN na AVU – Martina Hozová, Markéta Korečková, Karel Bartáček a Ján Macko.

Dalším projektem je participace skupiny PodeBal ve složení Michal Šiml, Petr Motyčka a Antonín Kopp a jejich hosté – Darina Alster, Lukáš Houdek a další. Tito umělci uvedou svůj nový projekt pod titulem IDENTIKIT, zabývající se identitou, kterým se řadí do volného proudu queer umění.

Letošní novinkou je rozsáhlá sekce věnovaná dětským i dospělým návštěvníkům – BIG TOYS české sochařky Alexandry Koláčkové, která se věnuje převážně tvorbě velkoformátových keramických plastik. Milovníci výtvarného umění budou mít možnost vyzkoušet si techniku modelování za asistence Alexandry Koláčkové a dalších lektorů.

Stejně jako v minulých letech udělí odborná porota cenu UniCredit Bank ART PRAGUE Young Award umělci do 35 let.

Součástí ART PRAGUE je bohatý doprovodný program, dne 22. 3. 2012 proběhne oblíbené NOCTURNO, kdy jsou výstavní prostory veřejnosti přístupné až do 21 hodin.

Podrobné info na www.artprague.cz.

biggboss