Logo text

F. Ringo Čech
Tvorba A Vtipnost

13 07 2012

Původně jsem chtěl tenhle článek publikovat jen tak pro zasmání se u obrazů Františka Ringo Stara, ale když jsem si u něm sháněl nějaké to info, poklesla mi čelist. Ringa zná v Česku asi každý, kdo nemá úplně zavřené oči, ale málokdo ví, co vlastně dělá. Nebo aspoň já jsem to pořádně nevěděl, kromě prodávání obrazů samozř.
Ringo tedy oficiálně je český bubeník, zpěvák, textař, herec, komik, moderátor, politik, publicista, scenárista, dramatik, naivní malíř a spisovatel. To značí, že je to asi slušný všeuměl. František jen ale nepíchne do něčeho, ale věnuje se tomu zřejmě dost intenzivně, protože počty jeho děl jsou zase ohromující: namaloval stovky obrazů, spolupracoval na třech stech audionosičích, natočil na tisíc dvě stě skladeb evidovaných archivem Českého rozhlasu, napsal přes pět set textů (zíral jsem taky, když jsem se dozvěděl, že je autorem textů např. Jahody mražený, Švihák lázeňský, Zelená je tráva, Pražákům, těm je tu hej a ještě spousta jiných), vytvořil desítky divadelních her, napsal desítky knih, ale nikde jsem bohužel nenašel, kolik dostal žen, to by bylo pravděpodobně ještě vyšší než součet všech jeho děl zde uvedených.
Skvělé ale je, že ničemu nechybí vtip. Miluji rozhovory s ním, protože se s ničím opravdu nesere. Stejně tak vtipná je i jeho výtvarná tvorba. Ringo je prý zařazován mezi naivní malíře, což není žádné překvapení, stačí vidět jeden z jeho obrazů.
Většině lidí se asi z umělecké krásy jeho děl kolena nepodlomí, spíše bych ale tipoval, že se jim přihodí docela něco jiného a to v důsledku smíchu. Názvy jeho obrazů spolu se zpracováním jsou zase hrozně vtipné, ale hlavně doporučuji přečíst i popisky k nějakým jeho obrazům, které také napsal sám Ringo – to už není jen vtipný, ale je to často hrozná prdel, často i s dobrou pointou. Have fun!


Do rozvodu daleko


Kam panenky, kam jdete? Doprdele, myslivečku!


Adam a Eda

Partneři ve spokojeném registrovaném svazku. Adam je blbej jak dlabaný necky, ale je enormně utvářen, což mu zajišťuje poměrně šťastný a bezstarostný život. Eda je naopak nesmírně inteligentní, vzdělaný a chytrý Ing. Prof. Dr. Csc odborník na kvantovou fyziku. (Umí převádět na společného jmenovatele a odstraňovat závorku!)

Eda se denně budí v noci s pláčem a když ho Adam uklidňuje a ukazuje mu jeho červené diplomy na zdi, naříká Eda: “Za to si hovno koupím!” “Doprdele s chytrostí a kvantovou fyzikou!” “Já chci pořádnýho macka!”

Příroda chtěla původně i Edu podarovat mackem, ale genetická chyba v řetězci DNA způsobila, že se velikost místo do macka vrazila Edovi do levého chodidla – viz obraz.

Edova nadměrně velká erotická ústa nejsou způsobena používáním, t.j. vytaháním, ale už se s nimi narodil. Velikost Edových úst vyrovnává handicap z Adamova obra a zajišťuje oběma buznám harmonické soužití.

Adamův dar má také stinné stránky, ale není jich mnoho. Když je Adam opilý a obr mu na WC vyklouzne z ruky, tak rozbije mušli napadrť a močení se prodražuje!

Adam má také zakázaný přístup na homonudistickou pláž, aby nedráždil ostatní a přítomní neměli při pohledu na něj pocit, že jsou mrzáci a odcházeli domů naplněni křivdou křivdy a ponížením!

(Když jsem Adama maloval, taky jsem mu záviděl! Hajzlovi hloupýmu! Ringo)


Aviatici


Vlast volá a pomoc přichází (občané se omluvili)


Bratranec z Mexika


DPH


Děda Mráz krade

Po vítězství “Něžné revoluce” ve strachu před trestem ukrýval se dědoušek v Brdských lesích. Když viděl, jak do Čech bezostyšně vtrhli Noel se Santa Clausem (stejně jako před lety on) a beztrestně zde řádí i se svojí sobí imperialistickou soldateskou, přihlásil se na BIS.

Přes protesty prezidenta Havla byl dědoušek mučen (bylo mu stále dokola hráno poslední CD Olympiku) a když slyšel Petra Jandu, vyzradil české kontrarozvědce, proč nosí dárky až na Nový rok!

Děda(cituji): …zatím co Jéžíšek už nosí v Čechách dárky, válím se ožralý někde v tajze. Když mě najdou, nalejou do mě silný kafe a jedu fasovat dárky do Moskvy. Musím spěchat, než je státní úředníci rozkradou. Trvá mi to dlouho, protože ruští sobi z Ťumenské oblasti jsou už také opilí. Cestou se znovu ožeru a ve frontě na dárky se dorazím! Když už jsou balíčky na saních, stavím se na skok u Ivánka a Nastěnky, kteří jsou od časného rána oba nametený jako dogy a tam to s nimi ještě přikrmím. (Nastěnku chci za ženu!)

A tak jsem rád, když to stihnu na Nový rok. Loni jsem se ještě stavil u Jagušky na KGB a tak jsem se s ní zlískal, že nebohé ruské děti tančily chorovod pod jólkou a jedli Chalvu až 6. června. Mám štěstí, že děti jsou většinou již též opilé dětskou vodkou a neuvědomují si to. (Konec citátu.)

V současnosti se děda Mráz ukrývá mezi ruskou komunitou v Karlových Varech. Na obraze je zachycen bezpečnostním kamerovým systémem “Dzeržinskij”.


Lenin ve Finsku


Nanebevzetí poslance, který nejméně kradl


Dopis milence


Dopis milence 2


I malý kašpárek zahraje velké divadlo


Setkání poctivých fotbalových rozhodčí


Tady jsem se narodil a sem se budu vždycky rád vracet


Zvířátka ji hledají


Zvířátka obdivují píču

Offi stránky Ringa , kde najdete třeba i Dopisy manželce, které zde asi nepůjdou přečíst, a další články a věci od F. R. Čecha!

Matthew B