Logo text

Sig Vicious Design

GD
09 08 2012

A man with computer and vision – další taťka designu, kterej určitě stojí za zmínku, Sig Vicious (Siggeir M. Hafsteinsson). Narazila jsem na tohoto islandskýho mistra jednou náhodně, při překlepu v Googlu, a trávila následující tři hodiny detailním prohledáváním jeho stránek.

Začal jako grafik a po několika úspěších si založil v Reykjavíku vlastní studio, který funguje od roku 1999 a pyšní se nemalým množstvím prestižních ocenění.

Sig je přesně na půli cesty mezi brilantně řemeslně zvládnutou technikou a velice radikálním uměleckým smýšlením. Jeho práce oplývají čistotou a lehkostí, a protože v jednoduchosti je krása, jsou nadčasový. Pracuje s těžkopádnou vektorovou grafikou stejně precizně jako s nejjemnější retuší. Ať už se jedná o abstraktní kompozice, typografii nebo fotografický koláže, u jeho práce je kromě smyslu pro detail cítit i jemnej a specifickej humor.

Ze Sigovy tvorby zbožňuju jeho Disorder Type, font rozbitej a rozteklej jako karamel. Dál určitě koláže Invasion Reykjavík a Tokyo, fashion kampaň pro E-label a publikaci nejmenších velkoměst světa s názvem Reykjavík Rocks. Hodně specifickej a osobitej přístup má taky k tvorbě CD coverů.

Tady se můžete pokochat mým výběrem z jeho tvorby, pro lačnější doporučuju probádat www.sigvicious.com

Tokyo Invasion

Reykjavík Invasion

šoš