Logo text

R.I.P. Radoslav Brzobohatý

FI
12 09 2012

Velmi smutná zpráva o tom, že nás dnes opustil skvělý český herec Radoslav Brzobohatý, se šíří celou republikou. Pan Brzobohatý zemřel dnes velmi nečekaně, ještě uprostřed práce. Zítra by oslavil své osmdesáté narozeniny.
Radoslav Brzobohatý odehrál největší část své herecké kariéry ve Vinohradském divadle, odkud na přelomu tisíciletí odešel a založil se svou ženou Hanou Gregorovou Divadlo Radka Brzobohatého.
Pan Brzobohatý byl také velkým filmovým hercem. Nejvíce se proslavil ve filmech Atentát, Záhada hlavolamu, Sněženky a Machři nebo Ucho. Velmi populární byla také jeho role v seriálu Hříšní lidé města pražského, Četnické humoresky, Vyprávěj a především jako František L. Věk ve stejnojmenném TV seriálu. Minulý rok byl uveden do Dvorany slávy TýTý.
Radoslav Brzobohatý byl otcem Ondry Brzobohatého, taktéž známého herce a muzikanta. Vzpomínám si na účast Ondry v talk show Všechnopárty, kde prozradil otcovo i synovo krédo, které zní: Hlavně se z toho neposrat. Odpočívejte v pokoji, mistře.

Radoslav Brzobohatý jako F. L. Věk

Otec Radek se synem Ondrou Brzobohatým

Matthew B