Logo text

Jsou zpět! Červený trpaslík X

FI
09 11 2012

Skvělá zpráva pro všechny (ne)culíkářský fandy oldschoolového britského sci-fi sitcomu Červený trpaslík. Zbrusu nová – 10.série Red Dwarf X – byla kompletně odvysílána na BBC a míří na DVD a BluRay! Jinými slovy je tu seriál, díky němuž zjistíte, že odpovědí na všechny otázky, které vám život klade je zvíře los.

Celé kultovní sérii je letos neuvěřitelných 24 let, první série se odvysílala již rok předtím, než u nás odpochodovali od válu komanči. Ehm, tím se dostáváme do časového paradoxu – protože některé kraje ČR (jako např.Olomouc, Plzeň, Zlín, Hradec…) se vrátily v čase a tím pádem pro ně nebyla natočena ještě ani 1.série. V nové sérii pro svobodný svět bez vlády komunistů je přitom celá původní parta trpaslíka – fešák The Cat (“Jsem tak úžasný, že na mě je šestiměsíční čekačka, pokaždé, když se někde objevím”), smaghead hologram Arnie Rimmer (“Ne, podívejte, já přicházím z budoucnosti! Přišel jsem vás varovat, že za 3 milióny let zemřete!”), milovník curry Dave Lister (“Prober se chlape! Většina eunuchů má větší koule než ty!”) i robotický Kryten (“Křemíkové nebe neexistuje? A kam tedy odchází všechny kalkulačky?”).

Zatímco poslední minisérie Red DwarfBack to Earth pro mě osobně byla spíše zklamáním, již první díl nové série mě totálně odrovnal a se vší zodpovědností ho řadím do zlatého trpaslíkovského fondu. No, uvidíte sami.

Charvi