Logo text

Dereck Hard

Street Kids

B
09 12 2012

Fotografickou publikaci Street Kids vytvořil pražský fotograf Dereck Hard a jedná se o motivační knihu pro děti a mladé lidi. Představuje formou poutavých portrétů výběr 20-ti TOP českých umělců, hudebníků a sportovců spadajících do urban – street kultury. Portréty doplňují akční fotografie z jednotlivých tvůrčích odvětví lidí, kteří se v knize objevili a nechybí profil formou krátkého textu o každém z nich. Většina z těchto talentovaných lidí se zároveň objevila ve virtuálním street magazínu Are We BASTARDS?!, což je hlavní spojující vodítko finální selekce muzikantů, sportovců a umělců. Náklad knihy byl 4000 kusů a circa 2500 z nich poputuje před Vánocemi zdarma jako dárek do více než 90ti dětských domovů, diagnostických ústavů a nadací zaměřené na děti a mládež. Důvody k tomu byly hned dva. V první řadě to byla snaha motivovat mladé lidi k zajímavým tvůrčím činnostem. V druhé řadě jsme chtěli těm méně šťastným dětem udělat alespoň trochu větší radost touto maličkostí pod stromečkem.

Do prodeje jde pouze limitovaná edice 1000 kusů. Veškeré informace najdete na webu www.streetkids.cz, kde je možné knihu objednat. Zbylé publikace bude možné dostat ke speciální vstupence na křest. Ten se odehraje 17.1.2013 v pražském Lucerna Music Baru a pokřtí jí všichni zúčastnění lidé, kteří se v publikaci objevili. Kromě křtu proběhne velký koncert Supercrooo, DJ show Smacka, DJ Wiche, Freezera, Brooklyna či Amirála Kolíbala doplněné parkour + BMX flatland exhibicí.

STREET KIDS JSOU:

HUGO TOXXX (RAPPER, WRITER, VYDAVATEL)
MARTIN DRAŽIL (BMX FLATLAND RIDER)
VLADIMIR 518 (ILUSTRÁTOR, WRITER, RAPPER, VYDAVATEL, SCÉNOGRAF)
MAXIM HABANEC (SKATEBOARDISTA)
DJ WICH (HIP-HOP, RAP PRODUCENT A DJ)
PATRIK NGN (STREETBALLISTA)
FREEZER (MULTIŽÁNROVÝ PRODUCENT A DJ)
PASTA ONER (VIZUÁLNÍ UMĚLEC, WRITER, STREETARTISTA)
DANNIE (MULTIŽÁNROVÁ A NAŠE NEJLEPŠÍ R´N´B + HIP-HOP ZPĚVAČKA)
JAN HANKO (PARKOURISTA / FREERUNNER)
JÁJA VAŇKOVÁ (TOP CZ STREETDANCE TANEČNICE)
KATO (MUZIKANT A RAPPER)
MICHAEL BERAN (FREESTYLE BMX STREET RIDER)
BROOKLYN (DNB PRODUCENT A DJ)
SANY (WRITERKA, DOKUMENTARISTKA)
ADMIRÁL KOLÍBAL (REGGAE MODERÁTOR, ORGANIZÁTOR, DJ A ZPĚVÁK)
DOMINIK NEKOLNÝ (BMX FLATLAND RIDER)
MICHAL ŠKAPA (VIZUÁLNÍ UMĚLEC, WRITER, GRAFIK)
WAHE (STREETDANCE TANEČNÍK
TARAS POVOROZNYK (PARKOURISTA /FREERUNNER)

DERECK HARD JE:
Street – urban fotograf z Prahy. Je studentem magisterského studia Institutu tvůrčí fotografie na Slezské univerzitě v Opavě a má ze stejné školy titul bakaláře umění v oboru tvůrčí fotografie. Kromě fotografování pro virtuální street magazín Are We BASTARDS?!, tvorbu užité fotografie na přebaly desek nebo promo snímky různým hudebním umělcům a jiným zakázkám tvoří ve volné tvorbě urban pop-art fotografické série. V roce 2010 vyhrál za jednu z nich cenu Czech Press Photo v kategorii Junior. Více na www.dereckhard.com, kde najdete i ukázky jeho práce a nebo odkaz na facebook fanpage,

biggboss