Logo text

Michal 78 + David 87
The Bus Can Swim

GD
01 04 2013

Zveme všechny na vernisáž a výstavu The Bus Can Swim od dvojice Michal 78 a David 87 do A.M.180 gallery v Bělehradské ulici. Vernisáž je v plánu již na 5. duben a veškeré další informace najdete níže v tiskovce.

Michal 78 a David 87! Spolupráce těchto dvou výtvarníků byla na spadnutí už dávno. Na jejich první společné výstavě to dokazují symbiotickým přístupem k tématu. Povyšují ironii na nekonečný nadhled a zároveň s plnou vážností zavádějí své diváky do mystériózních hlubin duše.

Michal 78 opětovně otevírá téma superhrdinství s úsměvem a láskou ke správně nařachaným pózám, vyrýsované svalovině, těsným slipům a vlajícím plášťíkům. Svou tvorbou nastoluje otázku smyslu fanatického následování ideálů a symbolů. Jejich adorace může být směšná i obdivuhodná zároveň.

David 87 pozoruje a představuje svět z trochu jiné perspektivy. Svoje vnitřní postoje a názory sděluje prostřednictvím obyčejných věcí a materiálů a zasazením do kontextu je povyšuje na neobyčejné. Inspiraci pro svoje malby hledá v podvědomí a tvoří je se spontánní posedlostí. Portréty démonů mohou svojí barevností vzdáleně připomínat modernistická zátiší.

Kresby, malby, instalace a objekty budou doplněny sérií originálních sítotiskových grafik, které budou v galerii také k zakoupení. Poslední sítotisky od Michala Škapy vznikají pod hlavičkou studia Analog!Bros, sídlícího na pražských Vinohradech. K příležitosti výstavy se v tomto studiu vytiskl i plakát v limitivané edici od Davida 87.

FB Event

biggboss