Logo text

A51
Konnekt # 01

M
13 05 2013

Grime a Dubstep je spojení, které fungovalo už v době, kdy tvůrci možná ani nevěděli, jak jednotlivé žánry pojmenovat. Pro mnohé je tato doba symbolem toho nejčistšího, co kdy vzniklo, přesto je jisté, že i dnes existují interpreti, kteří zůstávají „real to the sound“, a přitom jdou s dobou. Nová série nocí Konnekt, kterou připravuje A51 v klubu Cross, ukáže to nejlepší, co momentální Grime a Dubstep nabízí.

Hned na první Konnekt je přichystán velký line up s UK headlinery na obou stages. Horní main bude patřit Grime music, kterou budou reprezentovat FamilyTree, čili nikdo jiný než M.I.K. a MerkyAce na mikrofonech, samozřejmě s FT DJem a producentem FazeMiyake. Dolní Dubsteproom poctí svou návštěvou Dubstep senzace Killawatt. Obě místnosti doplní MCs a DJs z A51 a WNTGD.

MerkyAce už Prahu navštívil spolu s Chronikem, G-Manem a Spookym na loňském Disorderu, tentokrát sebou přiveze i většinu svého FamilyTree, těšit se tak můžeme i na M.I.K. a FazeMiyake. První jmenovaný má za sebou vydání dvou singlů Mor£ a Cak£, je velkým oblíbencem fanoušků tvrdších zvučných hooků,druhý je jedním z nejdůležitějších Grime hitmen, koncem roku vydal své Versus EP, ještě před tím vyprodukoval jeden z nejhranějších grimeriddims, TheTakeOff na stejnojmenném EP. Společná show FamilyTree bude určitě velkou podívanou, málokteré spojení funguje tak jako MerkyAce a M.I.K. live back2back, navíc s jejich „dvorním“ producentem. O support se postarají A51 generálové Smack a Norman se speciálním showcasem, ve kterém se ukážou na mikrofonu i Tchagun, Fuckstroy a Ripper. O zbytek noci se postará Wbwoy s Bassline setem, doplní Dryman a Denoirse svou UKFunky/Garage selekcí.

I druhý room se může těšit na hosta z UK, kterým bude neustále skloňovaný a hraný Killawatt. Ten má za sebou releasy na Osiris Music, Wheel n Deal, nebo Black Boxu, na prvním zmíněném už dokonce druhý singl, masivní Press On. Killawatt byl v minulosti hrán snad všemi důležitými DubstepDJs, ať jsou to N-Type, Sream&Benga, nebo Youngsta, u kterého před nedávnem odehrál guest mix v jeho show na Rinse.fm. Nyní se chystají jeho další releases, krom Osiris i na dalších věhlasných labelech Lion Charge a Tempa. Killawatt bude podpořen českými DJs z A51 a WNTGD, kterými budou Chik, Franill, Insane a Alexandrovich, deepminimalsonds pojedou celou noc.

Zbývá jen dodat že to vše vás čeká už 25.5. v klubuCross v Plynární 23, vstup 100 Kč do 21:00, 150 Kč později.

FB Event

smack