Logo text

Vývoj vizuálu P’s a Love!

GD
12 12 2014

P’s a Love má už jasnou formu. Viděli jste cover a tracklist, první dvě věci z alba jsou venku a je kolem nich slušný rozruch. Ještě než proběhne 17.12. release party v obchodě Senovážná 6, je čas seznámit vás průběhem vývoje vizuálu. Jakub Janeček aka Smack se rozhodl svěřit vzhled vizuálu do rukou nadané studentky oděvního designu Anny Mimieux. Idea, která vznikla již před rokem měla být původně zrealizována v renesančním paláci. K práci na coveru přizvali produkční ruku Lindy Matáskové, která se rozhodla spojit několik schopných lidí a vložit do projektu studio DRAWetc. Tak vznikla plodná spolupráce P’s a Love feat. DRAWetc. Jedinou reálnou fotografii nafotila Marie Bartošová v originálně ušitých kalhotech a snapbacku právě od Anny Mimieux.

„Přišla Linda Matásková a řekla “chci udělat Smackovi cover, cvaknem ho někde v keckách jak stojí v trůním sále, u trůnu jak ze žurnálu a vy mi klucí drawčí uděláte hogofogo postprodukci a zítra to musí bejt finíto jo?” A já na to “hele, cvakni ho jen v uniformě, my ho do epesráres prostoru vmontujeme i s tím trůnem a bude to enykybenyky hotový” A tak jsme to dostali do dílny na stůl a Lukáš Vodička to epesně sešrouboval dohromady a my z toho máme i nějaký ty tintilivantili. Takže tak to celý bylo a ne jinak.“
Vladimír Strejček, Vrchní illusionista

“Na coveru mě baví ten kontrast historie v pozadí a Smack s kšiltovkou a teniskama, vlastně na první pohled mi to přijde jako nějaká dobová fotka. Původně jsme zkoušeli v pozadí ještě tapiserii s tagama a takový historický poškození a zašpinění, ale nakonec to zůstalo takhle čistý.”
Lukáš Vodička, CGI & Post-production artist

Ve škole jsme měli udělat zmenšenou verzi kostýmu pro svého oblíbeného hudebního interpreta, já radši zvolila měřítko 1:1 a rovnou ho na něj oblíkla. Moje inspirace byla Vídeň, chtěla jsem přenést tehdejší propracovanost oděvu do 21. století a ukázat lidem, že i do rapu se může vložit trochu elegance. Neni to pro mě jen další téma, žijeme v pohádce jako blonďatá Sissi a trochu sprostej Franz."
Anna Mimieux, Concept creator

Výsledek práce několika nadanných lidí, kterým se podařilo společnou ideu dotáhnout do konce posuďte sami.

SMACK – P`S A LOVE OUT 17/12/2014
CREDITS:
COVER ART: Lukáš Vodička, Vladimír Strejček, Hanina – DRAWetc.
COVER CONCEPT & STYLING: Anna Mimieux
COVER PHOTO: Marie Bartošová
COVER PRODUCTION: Linda Matásková

smack