Logo text

V Bangkoku vyrůstá Minecraftový "rozhlas"

A
21 01 2015

V Bangkoku vzniká odvážná stavba. Mrakodrap, který někomu z dálky může evokovat budovu po teroristickém útoku, dalšímu ohlodanou budovu či stavbu vypadlou z pixelového Minecraftu, může dokonce i při zapojení velké dávky fantazie připomínat i v Praze dlouho nedokončenou stavbu rozhlasu na Pankráci (samozřejmě pouze v nedokončené fázi). Každopádně se 77 pater tohoto komplexu nazvaného MahaNakhon a umístěného u stanice místní nadzemky BTS stane po zásluze nepřehlédnutelnou, obdivovanou (a zřejmě jak je bohužel zvykem po celém světě i hejtovanou) dominantou této thajské metropole.

Autorem unikátního designu je firma Office for Metropolitan Architecture v čele s německým architektem Ole Scheerenem, který je vedle Rema Koolhaase její další výraznou osobností. Ten stojí i za návrhem Pekingského televizního kulturního centra a další velmi originální stavby – sídla čínské CCTV.

Pokud máte volných pár miliónů, luxusní byty v MahaNakhon od Ritz-Carlton jsou ještě k dostání, a to v cenách od 130 do 350.000 korun za m2. Ten nejlepší byt je už ale prodaný, a to za více než čtvrt miliardy korun. Součástí stavby bude i hotel a venkovní bar na střeše, který nabídne úchvatný výhled na Bangkok z výše 310 metrů. Stavba by měla být dokončena příští rok, můžete už bookovat letenky.

boss