Logo text

The Mothership > Sci-Fi Koncertní DJ Box

T A
21 04 2015

„Kámo, hoď tam teď něco vod redhotů!“ Věta, za kterou by každý v pořádku DJ řezal hlavu vinylem kvůli základnímu pra-pravidlu, že DJ není, vole, jukebox. Projekt Mothership teď trochu prokopne tohle pravidlo, protože každý v pořádku DJ by si naopak určitě rád zahrál v tomhle jukebox připomínajícím boxu.
Designéři Akoaki vytvořili právě takový box The Mothership, který vypadá jako vesmírný modul ostře řezaných tvarů a slouží právě DJs na spontánní pop-up mejdany, primárně v ulicích Detroitu a primárně k hraní funku. Odkazuje totiž na legendární vesmírný dopravní prostředek P Funk Mothership, který „řídil“ Dr Funkenstein aka George Clinton, slavný funkový hudebník (přikládám hodně drsný video z koncertu na konec článku).
Plášť boxu tvoří 16 hliníkových panelů vyřezaných vodním paprskem a sešroubovaných k sobě do tvaru mnohostěnu. Kosmetický úpravy se pak dělaly podle technik úpravy aut a vznikl výsledek se zářícím pláštěm, který koreluje i s vizuálními efekty v interiéru. DJ má pak k ruce stůl, mix, laptop a mic. Dobrý, ne?

Záznam z koncertu, kdy od 8:30 přistává původní P-Funk Mothership, enjoy!

Matthew B