Logo text

Graffneck, Chemistry a výstava Views již za pár dní

GR GD
27 05 2015

Graffiti shop Graffneck a Chemistry Gallery vás společně zvou na výstavu Views, která se koná u příležitosti 10. výročí Graffnecku od 5. 6. 2015 do 18. 7. 2015.

Kudy a kam vede cesta graffiti a jak ovlivňuje současnou výtvarnou scénu? Projekt s všeříkajícím názvem Views – Pohledy představuje unikátní sondu do graffz komunity. Zaměřuje se totiž výhradně na writery, kteří nejen že mají respekt na ulici, ale zároveň se ve svém projevu snaží i o přesah vůči tradičně chápanému graffiti a vyjadřují se také jinými výtvarnými prostředky. Expozice tak bude zahrnovat nejrůznější média: obrazy, kresby, grafiku, objekty, instalace i video. Na výstavě se ve společném prostoru setkají legendy, aktivní writerz v nejlepším věku i progresivní mladá krev z nastupující generace. Komplexní český výběr navíc obohatí přizvaná spojená síla z Berlína.

Vystavující domácí: Raidr, Empty, Zeb One, Hire, Knife, Plebe + Hanes, HRS164, Obic, Honey, Roke + Pankow, Epos 257, Bior, Tron, Pasta Oner, Uruk, Point, Masker, Geno, Lee, 518, Tatra, Oliver a Elis, Wronk, Adult, Absurd, Tyson, Butt a další.

Vystavující hosté:
DIAMONDS Crew: Tagnoe, Fiso, Dizzy, 126 (DE)
Noaim (DE)
The Wa (FR)

kurátor: Radek Wohlmuth
koncepce: Epos 257, Petr Hájek, Radek Wohlmuth

The Chemistry Gallery, 5. 6. – 18. 7. 2015
Vernisáž: 4. 6. 2015