Logo text

Světelné umění s klubovou elektronikou > Lunchmeat Festival 2015

M T
18 10 2015

Světelné umění se díky Lunchmeat Festivalu 2015 už pošesté setkává s pokročilou elektronickou hudbou. Špička světového light designu a elektronické hudby spojí síly 23. října ve Veletržním paláci v unikátní audiovizuální show. Návštěvníky čekají hned tři světové premiéry světelně–hudebních vystoupení, která vznikla přímo pro Lunchmeat Festival 2015.

Mottem letošního ročníku Lunchmeat Festivalu je „POZOR!“ – zvolání sdružující aktuálnost i naléhavost témat, jejichž obsah i uchopení odlišuje Lunchmeat festival od většiny běžných světelných shows i klubové produkce: „Způsob, jakým je dnes prezentována a konzumována velká část světelných instalací a klubové elektroniky, připomíná cestu rychloobrátkového zboží. Lunchmeat Festival je tu pro ty, kdo chtějí dávat pozor – nejen na to, co zrovna letí kolem,“ píše se v manifestu letošního Lunchmeat festivalu. Lunchmeat Festival spojuje styčné body mezi kvalitní elektronickou hudbou, vizuální show a novými médii v synestetický zážitek 2.0.

Hlavní večer Lunchmeat Festivalu představuje světové premiéry audiovizuálních projektů vzešlých ze spolupráce mezi předními mezinárodními vizuálními umělci a hudebníky. V rámci letošního ročníku se tak ve světové premiéře představí stěžejní postava současné elektroniky Andy Stott ve spolupráci s experimentálním filmařem Robertem Seidelem, jejichž audiovizuální set je výstupem . Ve speciální AV show se na Lunchmeat Festivalu propojí známý ostrovní producent Nathan Fake s domácím vizualistou Aeldrynem a třetí audiovizuální premiéru obstará avantgardní ruský producent CoH v unikátní spolupráci s Peterem Gondou aka GND.

Lunchmeat Festival 2015

Pátek, 23. 10. 2015
Národní galerie – Veletržní palác
Studio Hrdinů
Dukelských hrdinů 47, 170 00 Praha

Součástí letošního Lunchmeat Festivalu je i světelná výstava Editions of light vol. II v unikátním prostoru bývalých lázní v podzemí budovy v Bubenské 1, Praha 7. Více zde.