Logo text

Tip na víkend > Strašidelný dům > Verze 2015

G FI
22 11 2015

Dnes pro tebe mám tip na takový specifický, “romantický” víkend. Ideální jako narozeninový či vánoční dárek pro přítelkyní nebo přítele, kterého se potřebuješ zbavit. Asi i nadobro. Protože až vyleze z námi vybraných atrakcí, tak jestli bude ještě mluvit, tak to bude asi jenom koktání. A pohyb se omezí asi jen na několik let třesoucí se ruce i nohy. V USA stále více populární “strašidelné zámky” ale s těmi našimi pouťovými mají společného tolik, jako kostelecký párek s libovým masem. A o masu a krvi bude ještě řeč.

Funguje to zhruba tak, že zaplatíte od $50 do $150 a po podepsání reverzu se na pár hodin stanete prakticky součástí hororového filmu – samozřejmě, že v roli obětí. Slabší, ale možná i silní jedinci si podle některých videí z tohoto “pobavení” evidentně můžou odnést psychické následky na celý život. “Ano, před lety jsme tu měli i infarkt. It was good stuff,” vzpomíná v jednom dokumentu o neblaze proslulém McKamey Manor jeho tvůrce, jehož “výtvor” je hodnocen jako nejděsivější v celé Americe.

“Sledoval jsem jen, jak se odnikud vynořil maskovaný útočník a odtáhl mojí přítelkyni za nohu. Po čekání ve tmě pak odtáhli i mě. Čelili jsme elektrickým šokům, profesionálním zápasníkům a popravčí četě,” popisuje svoji zkušenost s Freakling Bros: Victim Experience III z Las Vegas autor stránek Raven & Black Cat, který všechny tyto atrakce po Státech objíždí a hodnotí je na svém webu.

Proslavené je například každoroční říjnové “strašení” Blackout Hanunted House. “Zúčastnil jsem se sedmi událostí od roku 2010. Byli jsme obětí únosu, waterboardingu, zabaleni nazí do plastu a nutili nás chodit po použitých kondomech,” popisuje zábavné víkendové zkušenosti v další kritice autor z Raven&BlackCat. K návštěvě doporučuje také The Cult v North Conway, New Hampshire, odkud jsme si vypůjčili některé stylizované fotky v galerii pod článkem.

Nekorunovaným králem hororových zážitků je ale podle všeho legendární MCKAMEY MANOR, kde jen na čekačce údajně je až 20000 lidí z celého světa, nadrženě čekajících, aby si mohlo nadělat do kalhot. Nejdelší osmihodinovou tůru prý zatím ještě nikdo nebyl schopen absolvovat celou. A z videí o “posledních návštěvnících” a z jejich vyladěného top-stavu bych jim to i docela věřil.

Účastníci jsou pokrýváni a máčeni v krvi, jsou nuceni jíst nechutnosti vedle nichž je pevnost Boyard a Přežít dětským táborem. Jídlo z Prostřeno pro vás už bude navždy mít tři michelinské hvězdy. Hrůzychtiví návštěvníci jsou topeni, zavírání do klecí, sušiček a fyzicky napadání. Rejstřík strachu a využití fóbií je zde opravdu bez hranic. O zvláštnosti tohoto způsobu trávení času svědčí samy o sobě nejvíc videa přímo na stránkách a z jejich youtube kanálu .

Doporučuju ale ty videa neukazovat nikomu, koho byste snad chtěli návštěvou obdarovat. Zkazilo by mu to nejen překvapení, ale i tu srandu.

Charvi

(tak dobře tedy no> varování před obsahem)


již jen podepsání reverzu naznačuje, že se nejedná o strašidelný hrad z Matějský…