Logo text

CASPA v pátek večer v Roxy!

M
07 04 2011

Caspa – jméno, které v globálním hudebním povědomí znamená takřka synonymum pro dubstep. Málokterý producent se svou tvorbou a vydavatelskou činností tak významně zasloužil o rozšíření tohoto v současnosti velice populárního žánru. Bez nadsázky je Caspa označován za jednu z nejvýraznějších postav mezinárodní dubstepové scény, nejen jako DJ a producent, ale i jako zakladatel několika významných dubstepových labelů – Dub Police, Sub Soldiers, Storming Productions.

Producentsky se Caspa proslavil především spoluprací s producentem známým pod jménem Rusko. V roce 2007 tuto progresivní producentskou dvojici oslovil kultovní londýnský klub Fabric, aby smíchali historicky první dubsteopový výroční mix – tak vznikla kompilace Fabriclive.37 by Caspa & Rusko a dubstep se od té doby šíří světovým éterem jako lavina. Spolupráce Caspy a Ruska pokračuje i dál – společně vydali několik releasů a odehráli bezpočet koncertů, jedním z milníků jejich společné kariéry je určitě i jejich společné vystoupení na Glastonbury festivalu v roce 2008.

Sám Caspa má v současné době na kontě něco kolem 20 releasů, a neméně oficiálních remixů pro umělce zvučných jmen jako je např. Deadmau5, Miike Snow, Depeche Mode nebo Kid Sister. Jeho remix skladby How Low od Ludacrise je považován za první oficiální remix, který spojil dubstep jakožto britskou specialitu a čistokrevný americký rap.

Caspa má rovněž na svědomí několik hitů, které na dubstepové scéně platí za evergreeny. Za všechny jmenujme např. tracky Where’s My Money, remix skladby Hard od Breakage feat. Newham Generals, nebo spolupráci s Redmanem, Adamem F a Trolly Snatcha na skladbě Shut The Lights Off.

Caspovo debutové album Everybody’s Talking, Nobody’s Listening z roku 2009 obsahuje 13 tracků a vyšlo na labelu Sub Soldiers, který Caspa sám založil. Najdeme na něm o poznání melancholičtější polohy, než na jaké jsme zvyklí z Caspovy dřívější tvorby, nechybí ale ani typicky ráznější skladby typu Rat-at-tat tat feat. MC Dynamite, za velký hit pak je často označován track Disco Jaws feat. Beezy. Dá se předpokládat, že skladby z tohoto alba uslyšíme i v pátečním setu v Roxy. S Caspou přijede i MC ROD AZLAN, se kterým Caspa na svou desku natočil track Riot Powder. Na Beatcase night tuto velice speciální dvojici hostů doplní trojlístek Djs ve složení Ghonzales, Tuco a Philip TBC.

CASPA – Youtube Channel

BEATCASE NIGHT
PÁTEK 8.4. , 22:00
special guest
CASPA (sub soldiers/dub police, UK) & Mc ROD AZLAN (UK)
resident djs
Ghonzales
Tuco
guest dj
Philip TBC
VJs ROTS
předprodej: 150 czk + popl.

22:00 – 23:45 Ghonzales
23:45 – 01:00 Tuco
01:00 – 03:00 CASPA & Mc ROD AZLAN
03:00 – 05:00 Phillip tbc

Britský producent Caspa vystoupí exkluzivně v klubu Roxy v rámci pravidelné akce Beatcase night, na které v minulosti vystoupili takové hvězdy tohoto žánru jako jsou Skream nebo Breakage. Celou nocí Vás provedou residentní djs Ghonzales a Tuco, dalším speciálním hostem noci je Philip TBC, promítají VJs Rots.

MC Rod Azlan s Caspou absolvuje většinu zastávek jeho světového turné. Není klasickým hype-manem, který by verbálně nutil lidi ragovat na gradující pasáže. Jeho hluboko posazený hlas s puncem jamajky dodává Caspovým trackům to správné „něco navíc“. http://www.myspace.com/rodazlan

Dj Ghonzales není na české hudební scéně žádným nováčkem. Každý pátek mezi 19:00-21:00 můžete na Radiu Wave poslouchat jeho pořad Beatcase, spojitost s Beatcase night v Roxy tedy rozhodně není náhodná. Kromě low-tempo beatů jako je dubstep, kterým se Ghonzales věnuje spíše okrajově, je jeho hlavní doménou drum’n ’bass. V Roxy hraje pravidelně jako Dj na legendárních akcích BUSH, naposledy zde vystoupil společně s drumandbassovým guru Calyxem. http://www.myspace.com/ghonzales

Dj Tuco, původem z Velké Británie, se za těch pár let co působí v Praze, ať už coby dj nebo promotér, stal pojmem. V rámci kultovních nocí Dutty weekend již vystoupil na jednom podiu s takovými hvězdami jako jsou např. RyeRye, Mumdance, Bok Bok, Toddla T, Dj Feadz a mnozí další. Společně s Djem Quinem založil label Meanbucket music a spolupracuje i s Djem Tvyksem na jeho pravidelných nocích. www.meanbucket.net

Philip TBC už toho za svou kariéru stihnul také poměrně dost. Za jedno z největších zadostiučinění v jeho dosavadní hudební kariéře se dá určitě považovat vystoupení na festivalu Pohoda 2005, kam si ho vyžádal samotný LIAM HOWLETT z The Prodigy. Kromě toho předskakoval i několika jménům z první ligy drumandbassu jako je Andy-C, Ed Rush and Optical, Pendulum, Spor, London Electricity, Subfocus, Optiv, LTJ Bukem, nebo třeba hiphopovému producentovi DJ Shadow. www.philiptbc.com

VJS ROTS je uskupení dvou vizuálních umělců – Neo Ien právě dokončuje studium fotografie na univerzitě Jana Evangelisty Purkyněho v Ústí n. L., Deep Norm je studentem ateliéru Supermédia na pražské VŠUP. VJingu se společně věnují již několik let a mezi umělce, na jejichž vystoupeních se vizuálně podíleli patří i dubstepové hvězdy takového formátu jako jsou Skream, Jakes nebo Rusko.

biggboss