Logo text

The Hobbit
> Peter Jackson's First Video Blog

FI
16 04 2011

Je tomu už skoro 10 let co do kin vtrhnul první díl filmové adaptace knižní trilogie The Lord of The Rings od J.R.R. Tolkiena. Přestože ta pravá filmová Trilogie s velkým T je jen jedna, nelze si nepřiznat že Jacksonova adaptace je možná jedním s nejlepších pokusů o převedení knižní předlohy na plátna kin a mimo to nepochybně jeden z nejmonstróznějších projektů celé historie kinematografie. Já osobně mam s menšíma výhradama tyhle filmy hodně rád.
Určitě si postřehnul, že se do kin chystá i adaptace prequelu, totiž knihy Hobbit. Menší, trošku míň epická, ale neméně legendární kniha se dočká adaptace v podobě dvou filmů plánovaných na roky 2012 a 2013 a režisérem je, po odstoupení Guilerma Del Tora (Hellboy, Faunův labyrint, Blade 2), opět Peter Jackson. Vrací se i herecké obsazení takže můžeme znova čekat například Iana McKellena v roli Gandalfa a další postavy, které vystupují jak v Hobitovy tak v The Lord of The Rings. Nejdůležitější role hobita Bilba se zhostí britský herec Martin Freeman (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy nebo výborná minisérie Sherlock).
Natáčení na Novém Zélandu je na začátku, ale Jackson má rád fanoušky a posílá první ze svých videoblogů přímo z placu. Uvidíš jak si hraje s kostí, provede tě zásadníma lokacema a představí členy štábu i herce. Vypadá to že nás čeká další velkofilmové šílenství a kasovní hit.

pedro