Logo text

Elementhis – Metamorphosis > Další představení v rámci Open Studia

FO GD
14 09 2016

Open Studio je unikátní projekt kulturního centra Ex Post (Příčná 1, Praha 1), který umožňuje mladým umělcům připravit a následně prezentovat svou tvorbu návštěvníkům v atraktivním prostoru na Praze 1. V září využije svou krátkodobou rezidenturu choreografka Dana Pala pro realizaci svého projektu „Elementhis – Metamorphosis“, který je na pomezí performance a video/foto instalace. Diváci se tak mohou těšit na dvě představení ve čtvrtek 29. září od 19:00 a 20:30.

Představení „Elementhis – Metamorphosis“ reflektuje elementární proměnu živé bytosti procházející všemi přírodními živly. Kapaliny, plynné substance, teplota i prostor, kde se pohybujeme, vybavují tělo novými schopnostmi několikanásobného převtělení.

„Metamorphosis“ je volným pokračováním projektu „Elementhis!“, který vznikl v roce 2013 v Barceloně. Hudební skladba pro projekt byla složena na míru původním fotografiím a pohybu španělské tanečnice. Choreografie se zkoušela mimo jiné v moři a inspirací jí byla i architektura a tvarosloví A. Gaudího. Živá taneční foto – videoinstalace společně s choreografií tak přímo podněcuje představu o metamorfózách těl i duší, které mohou být velmi blízko skutečnosti.

Open studio je zaměřeno na klasické i moderní umělecké formy – např. malba, fotografie, instalace, performance či multimediální tvorba. Krátkodobé rezidence v délce maximálně jeden měsíc se stávají pravidelnou součástí programu kulturního a vzdělávacího centra Ex Post.