Logo text

Food Works:
Yes Burger

by Mike Trafik

19 04 2011

FoodWorks
Gastronomický průvodce, který se po delší pauze začne nepravidelně objevovat na našem webu. Abych předešel spekulacím, píšu výhradně o podnicích, který za něco stojej a recenze nejsou placené žádnou z hodnocených provozoven a vychází z mojí peněženky a čistý lásky k jídlu.
Abych se k rubrice vrátil a doporučil ti restauraci, bistro, nebo obchod, potřeboval jsem impulz, který se mi dlouho nedostával. Nejdnalo se o nedostatek inspirace, naopak! Gurmánskejch zážitků mám od poslední recenze (foodworks.blog.cz) nepočítaně. Ale u mýho řezníka je už tak dost plno a v oblíbejch restauracích mi do telefonu řikaj, že mi už fakt nemůžou udělat rezervaci. Tak si tam přece nebudu tahat ještě další lidi…
Čekal jsem, až mě osloví něco novýho a dobrýho, ale zároveň mi neubude vadit že se o to podělím s ostatníma.

Hamburger
Symbol, kterej by mohl bejt místo hvězd na vlajce USA, je spjatej i s rapovou kulturou. Nejedna hvězda komunity se nechala namotat do businessu fastfood řetězců. Notorius Big otvíral kolem roku 2000 bistra Big Poppa’s, trio E40, Kanye West a Pharerell jsou spjati s řetězcem Fatburger a legendární freak Flava Flav se letos stal konkurencí plukovníku Sandersovi se svojí sítí restaurací Flav’s fried chicken.
Osobně se nepovažuju za fanatickýho fanouška, i když netvrdím že si jednou za čas nedám rád dobrýho burgera. Proto se s tebou rád podělim o zážitky z fastfoodu Yes Burger, kterej se nachází na Seifertově ulici na Žižkově.

Yes Burger
Po Seifertově ulici na Žižkově jezdím skoro denně, takže mi neuniko, že se v prvním bloku nad stadionem Viktorky otevřel fast food s burgerama.
Poutače hlásí že burgery v Yes burgeru jsou pouze ze 100% hovězího masa a grilované na “americkém” grillu.
Bistro působí velice příjemným dojmem, napomáhá tomu alternativní vedení, které je na hony vzálená prostředí v nadnárodních řetězcích i jiných fastfoodech. Je rozděleno na dvě části, kdy v jedné je grill a místa na stání a v druhé cca 10 míst k sezení. Vše působí opravdu velice nenuceně.

Kromě klasickýho hambugera, kterej obsahuje kromě masa ještě cibuli,rajče, okurku a zelenej salát si můžete dále objednat cheeseburger, bacon/cheeseburger a vegetarián burger v cenách od 55 – 65kč. Ze speciálů můžeme vypíchnout Tower burger (80,-) aka maxi burger a Mexican s jalapenos papričkama (95,-) dále jsou v nabídce Elvis burger a Bugy Bugy burger, nebo si můžete dát Caesar salát a kuřecí stripsy.
Objednal jsem si cheeseburger menu za 90,- a stoupnul si k vyvýšenému pultu v přední části bistra, odkud byla vidět příprava mojeho burgeru. Je potřeba si pár minut počkat, jelikož se grilujou (jak jinak) na objednávku.
Za nějakých sedm až deset minut jsem dostal čerstvýho Cheese burgera s horkýma, příjemě prosolenýma hranolkama a dobrou domácí tatarkou. (Nejhorší jsou studený hranolky!)
Maso bylo dostatečně ugrilovaný a dobře ochucený, jen trochu sušší. Což je daný tim, že jde od 100% hovězí, bez příměsi vepřovýho masa, který celou masovou směs příjemě promastí. Houska měkká a zelenina čerstvá, což mi u dobrýho burgeru stačí.

Jestli mě na burgerch obecně něco štve, tak je to náročnost jídelní techniky, kdy se člověk zasere kečupem, rajče mu vyleze bokem z housky a maso v poslední třetině vystřelí na stůl. Což je dáný množstvím a velikostí surovin.
Velikost zdejších burgerů je tak akorát a daj se pohodlně kousat, aniž by to vyžadovalo roztahovák na hubu.

Ptáš se jestli zajít na burger do Yes Burgeru? Já ti to rozhodně doporučuju!

Yes Burger

Seifertova 14, 
Žižkov

Nejbližší tramvajová zastávka: Husinecká, tram. č. 26, 9, 5

Mike Trafik