Logo text

Co o novém videoklipu Nelituju ničeho prozradil Mike T?

M BB
29 01 2017

Nový videoklip s názvem Nelituju ničeho už je doslova na spadnutí. Po fotkách z natáčení a čerstvém teaseru, nám o něm však ještě něco navíc prozradil DJ Mike Trafik, jakožto autor hudby. Těšíte se na premiéru a na jeho sólovou desku?

Pokud nepočítáme projekty jako Boss Sounds EP nebo Slap Tape, tvoje poslední producentská deska HPTN 2 vyšla v roce 2010. Plánoval jsi, že mezi tvými sólo projekty vznikne takhle dlouhá pauza, nebo jsi ji chtěl vydat už o něco dřív?

Dívám se na to jinou optikou. Moje sólo ambice nelze porovnávat v podstatě s nikym na scéně – jsou daný tím, že jsem producent jedný ze dvou fungujících kapel. Obě dvě desky PSH tak lze považovat za moje producentský sólovky. Stejně tak se dá nahlížet na experiment LP Beatbustlers, který je taky moje a veřim, že kdo ho chytil, tak dodnes “sežral” mojí fabulaci o dvou mladejch producentech. Dále jsou to třeba desky 518, Nadzemí nebo Orikoule. Čili projekty, který jsem dělal od A do Z.

Dost to vystihuje moje rozpoložení. Jsem natolik zaměstnanej kapelou, labelem a jinejma projektama, že mi poslední roky kapacita a chuť vystačí maximálně na desky 518 nebo singly lidí, s kterejma si sedim. Necítim potřebu se trhat. Obecně pak producentský desky prostě kulhaj za deskama rapperů. Je těžký je pojmout koncepčně, jsou povětšinou nesourodý a plitký. Takže teď s tim naplno bojuju…

Samozřejmě jsi každý rok byl součástí spousty projektů, ovšem sólo deska je přeci jen větší sousto. Máš už představu o hostech a konceptu?

Neduhy producentskejch desek jsem nastínil, snažim se jim tedy vyhnout třeba mixem instrumentálních věcí v poměru k těm rapovanejm/zpívanejm. Dodávám tam tím vlastní chemii a silný emoce. Koncept mý desky je postavenej na třech hostech v treku – vždy tam budou tři. Následně chci propojit všechny věci na desce živejma nástrojema. Přesněji kytarou a bicíma. Jsem přesvědčenej, že to desku ještě víc spojí a veškerý neduhy tím budu minimalizovat.

Plánuješ ji vydat ještě v první půli roku, nebo už tušíš, že se release přehoupne do podzimu?

Reálně jí vydám v druhý půlce. Díky konceptu tří lidí v treku to ode mě vyžaduje víc diplomacie, než jsem čekal. A navic v současnosti začínám pracovat na zmíněný třetí desce 518.

Venku už je velice úspěšný první zářez v podobě videoklipu Tak a teď, kde hostují 518, Pil C a Smack, přičemž na spadnutí je i videosingl číslo 2. Leccos už napověděl trailer, jak bys nám ho ale mohl přiblížit ty jako autor hudby?

Na singly se koukám v kontextu těch předešlejch, už vydanejch. Takže se snažim o to, aby to bylo vždy něco jinýho. Především jiná emoce a zvuk. Už trailer napověděl, že to bude drama, a to je to o co jsem se snažil. Nejen hudebně, ale i co se týká výrazu a projevu všech třech hostů.

Předpokládám, že se budeš letos podílet i na deskách labelových kolegů. Můžeš prozradit, co je konkrétně v plánu?

Loňskej rok pro mě byl strašně rozporuplnej. Pracovně se mi dařilo vše, na co jsem sáhnul, ale vybralo si to svou daň. Chci se soustředit na věci podstatný, a těma pro mě po hudební stránce zůstavaj dvě. Třetí sólo Vladimira a můj projekt. Nic jinýho mě vlastně nezajímá. Čeká mě stěhování studia do novejch prostor BiggBoss Headquaters, a budu rozjíždět ještě jeden projekt mimo muziku. Takže je toho dost přede mnou…